Geri Dön

Kavala kurabiyesi tarifi

Ay şekli, bol pudra şekeri ve kendine özgü lezzetiyle meşhur kavala kurabiyesi tarifi...

Kavala kurabiyesi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

125 gram tereyağı
1/4 bardak pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1/2 tuzsuz badem
1 bardak kadar un

Üzerine:
Pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bademleri iri bir şekilde robota çekin. 1/2 bardak unla bademleri geniş bir tavada kavurun.

Soğuduktan sonra diğer bütün malzemelerle beraber yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin. Un serpiştirdiğiniz tezgahın üzerine alın.

Elinizle kalın bir şekilde açtıktan sonra ya ay şeklinde kalıpla ya da çay bardağıyla şekillerini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.

Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Soğuduktan sonra bolca pudra şekerine bulayın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber