Siyaset Kavga edenleri kapıya koyarım

Kavga edenleri kapıya koyarım

03.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurultay önerenlere gözdağı veren Kılıçdaroğlu parti içi kavgaya müsaade etmeyeceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Ak Parti’ye dönmesini de ‘Çöküşün eşiğindeyiz’ sözleriyle yorumladı...

Kavga edenleri kapıya koyarım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen olağanüstü kurultay talepleri ile eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “2019’da aday olmayacaksan çekil” çağrısına örtülü biçimde atıf yaparak, “Parti içi mücadele, parti içi kavga... Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğim, kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti üyesi olmasına ilişkin olarak “Bir partinin genel başkanı 80 milyonun cumhurbaşkanı olamaz. Bir çöküşün eşiğindeyiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
DİKTA KOŞULLARI SAĞLANDI: Son yayımlanan kararnamelerle birlikte toplam 102 bin 193 kişi kamu görevinden atıldı sorgusuz sualsiz. Bir OHAL kararnamesiyle herkes her an hapse atılabilir ve mal varlığına el konulabilir. TBMM’nin vermediği yetkiler bile OHAL kararnameleriyle düzenleniyor. Dikta yönetiminin bütün koşulları OHAL kararnameleriyle sağlanmıştır. Son kararnamede bir komisyon kuruldu, bu komisyonda görev alacakların hukuki, idari, mali ve cezai sorumlulukları olmayacak. İşkence ve kötü muamele Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından tanınmıştır. Savcı, Atilla Taş ve Murat Aksoy’a tutuksuz yargılansın diyor. Aynı gün yeni savcı, yeni bir mahkeme, ikisi tekrar tutuklanıyor. Tutuksuz yargılanmaları gerekir diyen hakim ve savcı, açığa alınıyor. Hangi hakim bundan sonra hukukun üstünlüğü ilkelerine göre karar verecek?
TARAFSIZLIK DÖNEMİ BİTTİ: Parti içi mücadele, parti içi kavga... Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğim, kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağım. Demokrasi hepimiz için geçerlidir. Benim gibi düşünmeyen insanın oyunu sahiplenmek doğru değil. Evet oyu kullanan vatandaşların bir kısmı da pişmanlar. Bugün bir tarafsız Cumhurbaşkanlığı süreci doluyor. Bir partinin genel başkanı 80 milyonun cumhurbaşkanı olamaz. O dönem bitti. Bir partinin genel başkanı, sadece o partiye oy verenlerin genel başkanıdır, saygıyı da bu çerçevede görecektir. Fenerbahçe’nin kaptanını, Fenerbahçe maçında hakem yapacaksın, olur mu böyle şey? Bugün hep birlikte tanık oluyorsunuz, tarafsız olması gereken, hiçbir partiye üye olmaması gereken bir cumhurbaşkanı törenle partisine üye yapılıyor. Bir partinin genel başkanı hakim, vali, bütün üst düzey yöneticileri tayin edecek. Buna elbette izin vermeyeceğiz. YSK’daki çete uygulamasını adaletin bütün aşamalarına yaymak istiyorlar. Ne kadar il ve ilçe yönetimlerinde avukat varsa, hepsini hakim yapmaya çalışıyorlar.
Bir çöküşün, bir kaybın eşiğindeyiz. Bütün bunlar olurken, hükümetin tek bir derdi var, Zarrab’ı nasıl kurtaracağız? Çünkü korkuyorlar, ya Zarrab konuşursa. Gün gelecek, konuşacak. O konuşmazsa, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı konuşacak. Bütün kirli çamaşırlar dökülecek ortaya. Hep birlikte takipçisi olacağız.

‘Çete üyesi olarak tarihe geçecekler’

“YSK’da görev yapan on hâkim, yasalara uymamıştır, yasalara uymayıp eylem yapanlara yasalara aykırı karar verenlere hukukumuzda çete denir. Orada karar veren on yargıç, yargıç değil YSK’nın çetesidir. Adli, idari ve siyasi açıdan tarihimizde mühürsüz seçim olarak kaydedilmiştir. ‘Ben bir tek adamdan emir alırım, onun önünde iki büklüm eğilirim’ diyor. Yargıç dediğin onurlu bir insandır, kimsenin önünde eğilmez, yasaları uygular, hukukun üstünlüğüne inanır, gerdan kıran adama yargıç mı denir? Birer çetenin üyeleri olarak tarihe geçecek, onlar.”

Fezleke Meclis’te

Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin de bulunduğu
20 milletvekili hakkında dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığı’na gönderildi.