Gündem Kavurmacı hakkında yakalama kararı!

Kavurmacı hakkında yakalama kararı!

16.06.2017 - 17:51 | Son Güncellenme:

Fethullahçı Terör Örgütü’nün işadamları yapılanması TUSKON’a yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanarak cezaevine konan ardından da tartışmalı bir kararla serbest bırakılan, bugün hakkında yeniden tutuklama kararı çıkartılan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında bu kez de yakalama kararı çıktı.

Kavurmacı hakkında yakalama kararı

FETÖ/PDY'nin işadamları yapılanması TUSKON'a yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan ve ardından tartışmalı bir şekilde serbest bırakılan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklama kararı çıktı.

Haberin Devamı

YENİDEN TUTUKLAMA KARARI

TUSKON soruşturması çerçevesinde hazırlanan ve 84 şüphelisi bulunan iddianameyi kabul eden İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti yargılamaya ilişkin tensip tutanağı hazırladı. Tutanakta, Kavurmacı'nın tutuklu yargılanmasına karar verildiği belirtildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

KARARIN GEREKÇESİ

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan, "Yakalama Emri" yazısında, "Yakalama Sebebi" bölümünde, sanığın Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunduğu süre içerisinde Silivri Devlet Hastanesi'nden aldırılan 21.3.2017 tarih ve 313 sayılı sağlık kurulu raporu ile "Hapis cezasının infazı veya tutuklu kalmasının mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediğine, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceğine, hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığına" karar verildiği anımsatıldı.

Haberin Devamı

Tahliye kararına gerekçe tutulan Acıbadem Hastanesi'nin 18.4.2017 tarihli iç hastalıkları uzmanının görüşünü içerir yazısında belirtilen sağlık sorunlarının ise, bu tarihten önce gerçekleşen ve sanığın tedavi gördüğü rahatsızlıklara ilişkin olduğu vurgulandı.

Bu gerekçelerle yakalama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından TUSKON soruşturması kapsamında Fethullah Gülen ve 85 işadamı hakkında hazırlanan iddianamede, Ömer Faruk Kavurmacı hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçu kapsamında 15 yıla kadar hapsi istenmişti.

18 Ağustos 2016'da gözaltına alınan işadamı Kavurmacı, 8 Eylül 2016'da tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulmuş, 4 Mayıs 2017'de ise sağlık gerekçeleri ileri sürülerek serbest bırakılmıştı. Kavurmacı'nın tahliyesi kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olmuştu.