Gündem Kavurmacı ve Güllü FETÖ’den tutuklandı

Kavurmacı ve Güllü FETÖ’den tutuklandı

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü’nün aralarında bulunduğu 27 işadamı terör örgütü FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla tutuklandı

Kavurmacı ve Güllü FETÖ’den tutuklandı

Kavurmacı’nın Bank Asya’da hisse sahibi olduğu ve 17-25 Aralık sonrası bankanın zarara uğramaması için bankaya para aktardığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ile Güllüoğlu Baklavaları’nın sahibi Faruk Güllü, “terör örgütü FETÖ/PDY üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı. FETÖ/PDY soruşturmasının iş adamları ayağına yönelik yapılan operasyon kapsamında yaklaşık 20 gün önce gözaltına alınan 79 şüpheli önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Savcılık sorgusu tamamlanan şüphelilerden Ömer Faruk Kavurmacı, Nejat Güllüoğlu, Faruk Güllü ve Çetin Tekdemir’in de arasında olduğu 65’i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
‘Alkışlamadım’
Sayının fazla olması sebebiyle 3 hakimliğin yaptığı sorgulama dün öğlen saatlerinde son buldu. Hakimlik sorgularının ardından Kavurmacı, Faruk Güllü ve Çetin Tekdemir dahil 27 kişi “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı. Nejat Güllü ve 51 şüpheli ise yurtdışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki tutuklama kararında, Kavurmacı’nın TUSKON yönetim kurulu üyesi olduğuna dikkat çekildi ve TUSKON’un örgütün amacına uygun kurulan bir yapı olduğu belirtildi. Kararda 17 Aralık 2013’ten sonra TUSKON’un 1 Mart 2014 tarihinde yaptığı genel kurulda TUSKON Başkanı Rızanur Meral’in yaptığı konuşmaya da değinildi. Meral’in bu konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap olarak, “Kimin inlerine girecek” şeklinde tehditkar beyanlarda bulunduğuna değinilen kararda tutuklanan şüphelilerin de bu toplantılara katıldığı belirtilerek, “Bu konuşma bu yapının örgüte hizmet eden bir iş adamları yapılanması olduğunu belli etmiş, bu beyana karşı salonda bulunan ve bir kısım şüphelilerin de içinde yer aldığı, dinleyiciler bu konuşmayı alkışlamış, destekledikleri anlaşılmıştır” denildi. Kavurmacı’nın ise ifadesinde bu konuşma için, “Alkışlamadım. Tavır gösterdim” savunmasını yaptığı öğrenildi. Ancak tutuklama kararında Kavurmacı’nın konuşmayı alkışladığını gösteren fotoğrafların soruşturma dosyasına girdiğine yer verildi. Öte yandan kararda Kavurmacı’nın Bank Asya üzerinde hisse sahibi olduğu ve 17-25 Aralık soruşturmaları sonrasında zarara uğramaması için Bank Asya’ya para aktardığının tespit edildiği de anlatıldı. Kararda ayrıca, Kavurmacı’nın şirketine Fetullah Gülen’e bağlı hocanın gelerek sohbetlerde bulunduğu iddiasına da yer verildi.

TUSKON Başkanı ve 113 kişi için yakalama kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON üye ve yöneticilerinin de bulunduğu şüpheliler, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Savcılık, bu şüphelilerle ilgili, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını hükmetti.

Yazarlar