İstanbul KAYA: “AVRUPA’DA OYNAMAYA HAYALİM VAR”

KAYA: “AVRUPA’DA OYNAMAYA HAYALİM VAR”

27.08.2014 - 23:54 | Son Güncellenme:

.

KAYA: “AVRUPA’DA OYNAMAYA HAYALİM VAR”

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Semih Kaya ve Bekir İrtegün, Lassa Ödül gecesinde ‘Yılın En Sağlam Defans Oyuncusu’ ödülüne layık görüldü.
Ortaköy Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen ‘Lassa en sağlam defans ödülleri’ gecesinde en sağlam defans ve Fair-play ödülünü sarı-kırmızılı futbolcu Semih Kaya aldı. Yılın en sağlam defansı ödülü sıralama yapılmaksızın Egemen Korkmaz, Mustafa Yumlu, Bekir İrtegün ve Semih Kaya’ya verildi. Gecede Semih Kaya ve Bekir İrtegün, gecenin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ödülünü, organizasyonun onur konuğu olan Milan ve İtalya Milli Takım’ın eski yıldız oyuncusu Franco Baresi’nın elinden alan Semih Kaya, "Şu anda mutluyum. Ödülümü İtalya ile özdeşleşmiş değerli bir oyuncunun elinden aldım. Ayrıca Fair-play ödülü aldım, ondan dolayı da mutluyum" dedi.
“UMARIM GÜZEL BİR SEZON GEÇİRİR VE 4. YILDIZI TAKARIZ”
Galatasaray’ın başarılı savunmacısı Semih Kaya, takım olarak eksikliklerinin olduğunu söyleyerek, "Bunları en kısa zamanda gidereceğimizi düşünüyorum. Oyuncu olarak değil de taktiksel olarak eksikliklerimiz var daha çok. Onları da bir iki hafta içerisinde giderdiğimiz vakit lige en iyi şekilde başlayacağımıza inanıyorum. Umarım güzel bir sezon geçirir ve 4. yıldızı takarız" dedi.
Süper Kupa maçında yaşanan olumsuzluklar hakkında da konuşan Kaya, "O konuda gerekli açıklamaları yönetimin yaptığını düşünüyorum. Buradan bir şey söylersem şimdi yanlış olur. Gerekli cezai işlemlerin de futbol federasyonu tarafından yapılacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
“ÖNCELİK BENİM İÇİN HER ZAMAN GALATASARAY’DIR”
Türkiye’de sergilediği başarılı performanslarla adından sıkça söz ettiren Semih Kaya’nın bu başarısını Avrupa’da da sergilemek isteyip istemeyeceği sorusuna ise genç yıldız, "Her genç ve Türk futbolcunun hayalinde Avrupa vardır. Benim de Avrupa hayalim var ama öncelik her zaman benim için Galatasaray’dır. Daha önce yaşayamadığım Avrupa şampiyonasını belki de takımla birlikte yaşarım. UEFA Kupası tekrar olabilir. Onları kazandıktan sonra niye olmasın ben de gitmek isterim" diye cevap verdi.
“GALATASARAY’IN ZOR RAKİBİ YOKTUR”
Bu sene Türkiye’yi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Galatasaray’ın, yarın çekilecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuralarında, Galatasara’ın bu kulvarda tecrübeli olduğunu vurgulayarak, “Sonuçta kuralar bildiğiniz gibi şansınıza hangi takım geliyorsa o takımla eşleşiyorsunuz. Biz geçtiğimiz yıl zor bir grupla eşleşmiştik. Nitekim gruptan çıkmayı başarmıştık. Eleme grubunda Chelsea takımına elenmiştik. Kim çıkarsa çıksın sonuçta biz Galatasaray takımıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız ki yapacağımızı da biliyoruz. Geçen sene her ne kadar grupta zor takım gelse de çıkmayı başardık. Galatasaray takımı için zor bir rakip yoktur. Yeter ki iyi odaklanalım. Her kim çıkarsa çıksın biz yinede grubu geçeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
BEKİR İRTEGÜN: “LİGE İYİ BİR GİRİŞ YAPACAĞIZ”
Fenerbahçe’nin tecrübeli futbolcusu Bekir İrtegün de lige kendilerinin tam olarak hazır olmadığını belirterek, “Şu anda yüzde yüz hazırız diyemem. Zaten ben şu zaman diliminde ben hiçbir takımın tam olarak hazır olduğunu düşünmüyorum. Geçtiğimiz Roma maçı ve Süper Kupa maçında gösterdiğimiz performans bizi moral olarak çok yukarı çekti. Çünkü ben iyi top oynadığımızı düşünüyorum. İyi futbol oynarken tabi ki eksiklerimiz de var ama ben lige iyi bir giriş yapacağımızı düşünüyorum. Fikstür zor ama biz de iyi bir şekilde giriş yapacağız” açıklamasında bulundu.