Ege Kaya: PYD’ye terör örgütü diyemiyorlar

Kaya: PYD’ye terör örgütü diyemiyorlar

16.02.2018 - 01:16 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Zeytin Dalı harekatında terör örgütü PYD/YPG, PKK’ya, DAEŞ’e karşı mücadele verilirken, ana muhalefet temsilcilerinin terörle aynı dili konuşmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kaya: PYD’ye terör  örgütü diyemiyorlar

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı operasyonun uluslararası hukuka göre tamamen meşru olduğunu söyleyen Kaya, “Afrin operasyonu, uluslararası hukuka göre, Birleşmiş Milletler kararlarına göre meşrudur. Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden terör oluşumları yok edilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Destansı bir harekât

Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak zorunda ol duklarını kaydeden Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afrin’den atılan roketler ortada, bölgeden topraklarımıza sızan teröristlerin hain eylemlerini biliyoruz. Bölgedeki terör varlığını sona erdireceğiz. Kahraman Mehmetçiğimiz, şanlı ordumuz destansı bir harekat gerçekleştiriyor.
Milletimiz bu konuda tam bir kenetlenme halinde, birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinden birini gösteriyoruz. Bu kritik süreçte böyle bir ana muhalefete sahip olmamız büyük şanssızlık.”

Esnafla bir araya geldi

Balçova’da partisinin ilçe binasında teşkilat mensupları ile buluşan, muhtarları ziyaret edip esnafla bir araya gelen Kaya’nın gündeminde, PYD/YPG,PKK ve DAEŞ’e karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı vardı. Ana muhalefet partisinin harekatla ilgili yaklaşımının baştan itibaren milli ve yerli olmadığını belirten Kaya, “PYD’ye terör örgütü diyemiyorlar” dedi.