Dut pekmezinin faydaları nelerdir?

Birçok hastalığa iyi gelen dut pekmezinin çok sayıda faydası vardır.

Demir bakımından zengin olduğu için anemiye karşı direnç sağlar.
•Kansere karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından zengin olduğu için tümörlü hücrelerin büyümesine ve yayılmasına engel olur.
•İçinde barındırdığı C vitamini sayesinde soğuk algınlığı, grip ya da herhangi bir enfeksiyon hastalığına karşı koruma sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkisi yüksektir.
•Yaşlanma dediğimiz olgu, serbest radikallerden kaynaklanan hücre hasarına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Oksidasif stres nedeniyle serbest radikaller üretilir. Dut pekmezi içinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde serbest radikalleri nötralize ederek erken yaşlanmayı engeller.
Kemik erimesini önler. Gelişme çağındaki çocukların kemik gelişimi için çok faydalıdır.
•Mide hastalıklarına çok iyi gelir. Özellikle gastrit ve ülsere karşı fayda sağlar.
•İyi bir demir kaynağı olduğu için adet ağrılarına iyi gelir. Aynı zamanda içeriğindeki kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin etkisiyle kanın pıhtılaşmasını önler, adet ağrılarına iyi gelir. 
•Kan dolaşımını hızlandırırken kan pıhtılaşmasını önler. 
•Lif açısından zengin olması sebebiyle bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önler.
•Kötü kolesterolü düşürerek kan akışındaki tıkanmayı önleyerek kalp sağlığını korur.
•Gözü, görme kaybı ve retina dejenerasyonuna sebep olan serbest radikallere karşı korurken, görüş kalitesini arttır.
Sinir sisteminin güçlenmesinde etkilidir.

Dut pekmezi nasıl tüketilmelidir?

Dut pekmezi farklı birçok şekillerde tüketilebilir. Kan şekeri düşük olanlar, kansızlık sorunu olanlar aç karnına kahvaltıdan önce 2 yemek kaşığı tüketebilirler. Pekmez yoğun kıvamlı olduğundan tek başına tüketmek zor olabilir. Bu nedenle tahine karıştırılarak da tüketmek başka bir alternatiftir. Süt, çay gibi içeceklerin içine ilave edilerek kullanılabilir. Bazı tatlılarda şeker yerine eklenerek de tüketilebilir.