Teknoloji Kaybolan küçük kız Facebook'un yüz tanıma yazılımıyla bulunabilir

Kaybolan küçük kız Facebook'un yüz tanıma yazılımıyla bulunabilir

28.04.2017 - 16:16 | Son Güncellenme:

Emekli bir polis dedektifi, 3 yaşındayken kaybolan Madeleine McCann adlı küçük kızın yüz tanıma teknolojisini kullanarak Facebook'ta bulunabileceğini iddia etti.

Kaybolan küçük kız Facebookun yüz tanıma yazılımıyla bulunabilir

Madeleine McCann henüz üç yaşındayken, 3 Mayıs 2007'de ailesinin Portekiz'in Praia da Luz kentindeki tatil evinde kayboldu. Annesi Kate, 10. yıl dönümünün "Korkunç ve çalınmış bir zamana, bir döneme işaret ettiğini" vurguladı. Eski Scotland Yard dedektifi Mick Neville, Facebook'un en yeni yazılımının Maddie'yi bulmasına yardım edebileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kaybolan küçük kız Facebookun yüz tanıma yazılımıyla bulunabilir

Facebook kullanıcıları bir resim yüklediğinde, sosyal medya platformu yüz özelliklerini haritalıyor ve diğer kullanıcıları tanıyor. Aynı zamanda etiketleme işlemlerini kolaylaştırıyor. Eğer Madeleine yaşıyorsa şu anda 14 yaşında. Eğer normal bir aile tarafından yetiştirildiğiyse o yaştaki tüm çocuklar gibi küçük kızında Facebook, Snapchat gibi sosyal medya platformları kullanmasının muhtemel olacağı düşünülüyor. Dedektif Neville, ise Madeleine'in sağ gözünde belirgin bir leke olduğu için izlemenin/bulunmanın kolay olacağını düşünüyor.

Kate ve kocası Gerry McCann kızlarını bulmak için umutların hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirtti.