Elazığ KAYBOLAN YAŞLI ADAM 20 SAAT SONRA BULUNDU

KAYBOLAN YAŞLI ADAM 20 SAAT SONRA BULUNDU

19.12.2014 - 12:30 | Son Güncellenme:

.

KAYBOLAN YAŞLI ADAM 20 SAAT SONRA BULUNDU

Elazığ’da dün öğleden sonra kaybolan 81 yaşındaki Habip Bakır, gece boyunca yapılan aramalar çalışması sonrası bugün sağlıklı bir şekilde bulundu.
Edinilen bilgilere göre olay, merkez Aşağıdemirtaş köyünde meydana geldi. Alzheimer hastası ve gırtlak kanseri olan 81 yaşındaki Habip Bakır, dün öğleden sonra evinden çıkmasının ardından ortadan kayboldu. Babalarının kayıp olduğunu fark eden çocukları çevrede aramaya başladı. Akşama kadar kendileri arayan aile, yaşlı adamı bulamayınca durumu polis, jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Köye gelen ekipler, gece boyunca vatandaşlarında desteği ile arama yaptı. Yapılan ortak çalışmada yaşlı adam 20 saat sonra evinden 30 kilometre uzakta bulunarak çocuklarına teslim edildi.
Babasının dün saat 16.00 sıralarında evden çıkmasının ardından kaybolduğunu anlatan Selahattin Bakır, "Dün biz kendi imkanımızla bir kaç saat aradık. Sonra jandarmaya ve polise haber verdik. Babamın zaten unutkanlık hastalığı var, o yüzden gittiği yerden gelemez. Sağlığı şuanda yerinde değil, uyku hapları ile duruyor" dedi.
Vatandaşların şimdiden duyarlı olmasını isteyen Selahattin Bakır, "Olur da bir daha kaybolursa, vatandaşların şimdiden resmine dikkatli bakmasını istiyoruz. Bazen evden çıkıp gidebiliyor, görürlerse jandarmaya haber versinler" şeklinde konuştu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.