Siyaset Kaygıyla, yüreğim ağzımda izliyorum

Kaygıyla, yüreğim ağzımda izliyorum

26.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı tatilini memleketi Antalya’da geçiren eski CHP Genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını dedesinin geçmişte imamlık yaptığı Tekeli Mehmet Paşa Camii’nde kıldı.

Kaygıyla, yüreğim  ağzımda izliyorum

Baykal, cami çıkışında gündeme ilişkin açıklama yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet yürüyüşü’ ile ilgili değerlendirmede bulunan Baykal, yürüyüşün başarılı olduğunu söyledi. Baykal, “Bu yürüyüş hak ve adalet isteyen, acıları sonlandırmak isteyen büyük bir çoğunluğun yürüyüşüdür. Bu sıcakta güç şartlar içinde günlerdir yürüyen bu insanlara saygı göstermek gerekiyor. Arkadaşlarımı kutluyorum. Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım” dedi.
Türkiye’nin Katar krizinde izlediği politikaya ilişkin değerlendirmesinde tablonun çok karmaşık olduğunu söyleyen Baykal, doğru yolun klişe formüllerle bulunmayacağını söyledi. Türkiye’nin bu olaylara hiçbir zaman bulaşmamasını temenni ettiklerini ancak şartların artık kontrolden çıktığını da belirten Baykal, “Bu tablo içinde ben peşin bir reçete söylemeden, kaygıyla, yüreğim ağzımda ama soğukkanlılıkla izlemeye çalışıyorum. Bu dönemi yürütmeye çalışan arkadaşlara başarılar dilerim. Allah güç kuvvet versin. Dikkatli olsunlar, bugüne kadar yaptıkları hataları sakın ha devam ettirmesinler” diye konuştu.