Gündem Kayınvalidesini tecavüz edip öldüren damada ağırlaştırılmış ömürboyu

Kayınvalidesini tecavüz edip öldüren damada ağırlaştırılmış ömürboyu

31.03.2015 - 17:02 | Son Güncellenme:

.

Kayınvalidesini tecavüz edip öldüren damada ağırlaştırılmış ömürboyu

ÇORUM’un Osmancık İlçesi’nde kayınvalidesi 48 yaşındaki Saadet İnal’a cinsel saldırıda bulunduktan sonra boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Lütfü Arslan, ’tasarlayarak kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından da 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, geçen yıl 27 Mayıs’ta Çorum’un Osmancık İlçesi’ne bağlı İncesu Köyü’nde meydana geldi. Yalnız yaşayan 3 çocuk annesi Saadet İnal, kendisinden uzun süre haber alamayan komşuları tarafından evinde ölü bulundu. İhbar üzerine eve gelen jandarma, inceleme yaptı. Boğazında morluk ve başında kan izleri bulunan İnal’ın öldürüldüğünü tespit eden ekipler, son görüştüğü kişi olduğunu belirlediği damadı Lütfü Arslan’ı ve yanında bulunan arkadaşı 30 yaşındaki K.D.’yi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde Saadet İnal’ın cinsel saldırıya da uğradığı tespit edildi. Sorgulamasında suçlamaları kabul etmeyen ve adliyeye sevk edilen Lütfü Arslan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Arkadaşı K.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Saadet İnal’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan damat bugün karar duruşmasına çıktı.

Haberin Devamı

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Çorum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve duruşmada ifade veren Lütfü Arslan suçlamaları kabul etmeyerek, "Taktir yüce mahkemenindir. Mahkemenin yüce adaletine güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanığa ’Tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, konut dokunulmazlığını ihlal ve cinsel saldırı suçlarından da 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.