Gündem Kayıpların ailesi umutla bekliyor

Kayıpların ailesi umutla bekliyor

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Libya’da batan Türk bandıralı yük gemisindeki mürettebattan 3’ünün cesedine ulaşılırken, 3 kişiyi arama çalışmaları da sürüyor. Kayıp mürettebat arasında bulunan Cevceddin ve Celalettin Tunca kardeşlerin Zonguldak’taki ailesi üzüntü içinde iyi haber almak için bekliyor...

Kayıpların ailesi umutla bekliyor

Libya açıklarında önceki gün Misurata Limanı açıklarında demirleyen Türk bayraklı “M/V TINAZTEPE-S isimli gemi olumsuz hava koşulları nedeniyle battı. Mürettebattan 7’si kurtarıldı, üç kişinin ise cesedine ulaşıldı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Batu Denizcilik şirketinden yetkililer, cenazelerin Türkiye’ye gönderilmesi için işlemleri yürütmek için bölgeye gidecek.
Zonguldaklı kardeşler
Geminin batmasının ardından kaybolan mürettebat arasında Zonguldak’ın Keller köyünde oturan Cevceddin Tunca (45) ve Celallettin Tunca (41) kardeşlerin de olduğu öğrenildi. 15 yıllık gemici Cevceddin ile 5 yıllık gemici Celalletin Tunca’nın, 5 yıldır aynı gemide çalıştıkları belirtildi.
İki kardeşin kaybolduğu haberi köyde yaşayan annesi 76 yaşındaki Hanife ve babası 88 yaşındaki Nurettin Tunca ile diğer yakınlarını üzüntüye boğdu. 3 çocuk babası Cevceddin Tunca’nın eşi Gülseren Tunca gözyaşı dökerken, iyi haber beklediklerini söyledi.
5 gün önce konuştular
Emekli maden işçisi baba Nurettin Tunca, oğullarının makine dairesinde çalıştığını belirterek, “En son 5 gün önce telefonda konuştuk. Libya’ya gittiklerini söylediler. Yıllardan beri birlikte gemilerde çalışıyorlar. Çocuklarımızın bulunmasını istiyoruz. Bir an önce haber almak istiyoruz” dedi.
Anne Hanife Tunca da “Bekliyoruz burada. Hiçbir haber verenimiz yok. Yetkililer bize destek olsun” diye konuştu.
Gözyaşlarına boğulan iki kardeşin ablası 47 yaşındaki Sevgi Adakoğlu da “En son konuştuğumuzda helalleştik. Bana, ‘Yurt dışından bir şey istiyor musun?’ dedi. Bir süre dönemeyeceğini söyledi. Yetkililerden bize ulaşan olmadı. Bize yardım etsinler. Allah’ım onları bize bağışlasın” ifadelerini kullandı.