Sıcakların artmasıyla serin içecek arayışına girenler için lezzetli bi tarif.

Kayısı kompostosu malzemeleri:

500 gr. olgun taze kayısı 
5 bardak su
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
2 adet tane karanfil

Kayısı kompostosu hazırlanışı:

-Öncelikle kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
-Su, şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri derin bir tencereye alın.
-Şeker eriyip su kaynamaya başlayana kadar pişirin.
-Su kaynamaya başlayınca çubuk tarçını içinden çıkarın.
-Kayısıları suya ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar pişirin.
-Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.
-Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.