Hakkari Kaymakam Kaşıkçı Okulları Ziyaret Etti

Kaymakam Kaşıkçı Okulları Ziyaret Etti

26.02.2018 - 19:18 | Son Güncellenme:

.

Kaymakam Kaşıkçı Okulları Ziyaret Etti

HAKKARİ (AA) - Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, Esendere beldesindeki okulları ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kaşıkçı, Yüksekova Emniyet Müdürü Haluk Baş, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Salih Devrim, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan ve Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz ile ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Esendere beldesine gitti.

Buradaki okulları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, ziyaret kapsamında hem öğrencilerin sorunlarını dinlediklerini hem de öğretmenlerle eğitim ve öğretimin hangi safhada olduğu değerlendirdiklerini söyledi.

Kaşıkçı, ziyaretinde Yüksekova Okuyor Projesini de değerlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda birinci sınıfları gezdik. Çocukların okuma seviyelerini yerinde görme fırsatı yakaladık. Yine proje kapsamında birinci sınıftan son sınıfa kadar öğrencilerimiz 30 dakika her gün okuma etkinliğine devam edecek. Önümüzdeki süreçte artık veliler de her sabah çocuklarıyla kitap okuyacak. Bu kampanyamız okullar bitene kadar devam edecek. Sonraki yıllarda da artarak sürecektir."

Haberin Devamı

Kaşıkçı ve beraberindekiler, ziyaretlerinde öğrencilere içinde eşofman takımı ve ayakkabı bulunan hediye paketlerini dağıttı.