Kayseri KAYSERİ BAROSU’NDAN TÜRKMENLERE YARDIM

KAYSERİ BAROSU’NDAN TÜRKMENLERE YARDIM

09.02.2016 - 16:07 | Son Güncellenme:

.

KAYSERİ BAROSU’NDAN TÜRKMENLERE YARDIM

Kayseri Barosu tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan ihtiyaç malzemeleri teslim edilmek üzere Hatay’ın Yayladağ bölgesinde gönderildi.
Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, düzenlediği basın toplantısı ile yardım kampanyası hakkında bilgiler verdi. Kayseri Barosu Seminer Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Konaç, yardım kampanyası çerçevesinde kışlık bot, kuru gıda ve çeşitli erzakların toplandığını kaydetti.
Türkiye Devleti’nin savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmenlere kucak açtığını kaydeden Konaç, "Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüz binlerce Türkmen kardeşimiz ağır kış şartlarında kamplarda yaşam mücadelesi vermektedir. Kardeşlerimizin bu zor zamanında Kayseri Barosu olarak bir TIR dolusu ihtiyaç malzemelerini Yayladağ da ki kamplarda bulunan kardeşlerimize ulaştırmanın huzurunu ve onurunu birlikte yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Konaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zalime karşı mazlumun, kötülüğe karşı iyiliğin mücadelesini vermek için Kayseri Barosu olarak uzattığımız ele karşılık veren başta Kayseri Barosu’nun avukatlarına ve tüm hayırsever arkadaşlarımıza yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz. Ne Bayırbucak ne de Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir. Bu toprakların iyiliğin, merhametin, vicdanın ve insanlığın son kalesi, son umudu olduğunu kanıtlarcasına yardımda bulunan yüzlerce yürekli hayırsever meslektaşlarımıza, baromuz mülteci hakları komisyonuna ve bizlere destek vererek iyilikte yarışan tüm arkadaşlarımıza selam ve şükranlarımızı yolluyoruz."