Kayseri KAYSERİ’DE 2014 YILI İL’İN AHİSİ ABDULLAH ÖZDİNBAYAZIT SEÇİLDİ

KAYSERİ’DE 2014 YILI İL’İN AHİSİ ABDULLAH ÖZDİNBAYAZIT SEÇİLDİ

24.07.2014 - 10:22 | Son Güncellenme:

.

KAYSERİ’DE 2014 YILI İL’İN AHİSİ ABDULLAH ÖZDİNBAYAZIT SEÇİLDİ

Ahiik Haftası kutlamaları çerçevesinde yapılan İl'in Ahisi seçimlerinde tornacılık yapan 45 yıllık esnaf Abdullah Özdinbayazıt İl'in Ahisi seçildi.
Konu hakkında açıklama yapan Ticaret İl Müdür Vekili Alaattin Fırat, "Ahilik Kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla her yıl Eylül ayının dördüncü haftasında “Ahilik Haftası” kutlamaları gerçekleştirilmektedir" dedi.
Fırat, "Ahilik Haftası etkinlikleri bizi biz yapan değerleri hatırlamak, yaşatmak ve bu değerlerin anlamını yeni nesillere aktarmak konusunda çok önemli bir yere sahiptir.
Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl 22-27 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Kutlama Programı kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğince mesleki hayatında başarı gösteren esnaf ve sanatkârlar arasından İl’in Ahisi adayı olarak önerilen 3 aday arasından İl Kutlama Komitesince yapılan oylama sonucunda, Kayseri Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerinden tornacılık işi yapan 45 yıllık esnaf ve sanatkâr Abdullah Özdinbayazıt Kayseri İl’i Ahisi seçilmiştir.
İl’in Ahisi Sayın Abdullah Özdinbayazıt’ın adı “Türkiye’de Yılın Ahisi” adayı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğüne bildirilecektir" diye konuştu.