Kayseri Kayseri'de Bayramlaşma Töreni

Kayseri'de Bayramlaşma Töreni

20.08.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

Kayseride Bayramlaşma Töreni

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği tarafından Kurban Bayramı öncesinde bayramlaşma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Kayseri'de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Sergi Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Hülya Nergis, İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende gazetecilere açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, bayramların yardımlaşmanın, hoşgörünün tavan yaptığı günler olduğunu söyledi.

Bayramların toplumda önemli bir dayanışmaya da vesile olduğunu belirten Kamçı, "Kurban Bayramı'nın ayrı bir önemi var. Vatandaşlarımız kurbanlarını kesiyorlar, ibadetlerini yerine getiriyorlar. Kurbanlarını kesemeyen fakir vatandaşlarımıza da bayram havasını yaşatmak için arkadaşlarımız bir gayret göstermektedirler. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kızılay, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan çoğu bu yardımlaşmayı yurt dışına dahi taşıyorlar. Ben bu vesileyle onları tebrik ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Kamçı, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bayramlarda bildiğiniz gibi maalesef trafik kazaları artıyor. Sabahtan beri izlediğimiz rakamlara göre bu saate kadar trafik kazalarında 46 kaybımız oldu. İnşallah şimdi hiç olmaz. İçişleri Bakanlığımız 'Kırmızı Düdük' diye bir uygulama başlattı. Buradaki amaç çocuklarımızın ebeveynlerini uyararak trafik kazalarının en aza indirilmesidir. Çocuklarımız görevlerini yapıyor diye düşünüyoruz. Yollarımızın iyi durumda olmasına rağmen kazalarımız oluyor. Vatandaşlarımızın içinden yola çıkmamış olanlardan özellikle kurallara tam olarak uyulmasını istiyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı kutlar, nice bayramlara sağlık, mutluluk, huzur içerisinde ulaşmalarını temenni ederim."