Kayseri Kayseri'de Kargo Kolisinden Yayılan Koku

Kayseri'de Kargo Kolisinden Yayılan Koku

06.07.2018 - 16:01 | Son Güncellenme:

Bir giyim mağazasına gelen kargo kolisinden yayılan ve 14 kişinin etkilenmesine sebep olan kokunun ilk belirlemelere göre hidrojen sülfürden kaynaklandığı tespit edildi

Kayseride Kargo Kolisinden Yayılan Koku

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, bir mağazaya gelen kargo kolisinden yayılan ve çevredeki vatandaşların etkilenmesine neden olan kokunun ilk belirlemelere göre hidrojen sülfürden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kazancılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir giyim mağazasına İzmir'deki toptancısından gelen ve 14 kişinin etkilenmesine yol açan kargo paketinde AFAD ekiplerinin ilk incelemesine göre, 20 ppm üzerinde hidrojen sülfür tespit edildi.

AFAD ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınan numuneler, detaylı inceleme için Sağlık Bakanlığına bağlı Ankara'daki Ulusal Yüksek Riskli Patojenler Referans Laboratuvarı'na gönderildi.

Kokudan etkilenen 14 kişi ise Kayseri Şehir Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Dün meydana gelen olayda, bir giyim mağazasına kargoyla gelen ve içerisinde kıyafet bulunan paketin açılmasıyla 14 kişi kokudan etkilenmiş, kimyasal zehirlenme şüphesiyle özel karışımlarla yıkanan vatandaşlar Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Haberin Devamı

Yetkililer, kıyafetlerin korunması için kullanılan kimyasalların, kargodayken başka paketlerden sızan kimyasallarla etkileşimi sonucu kokunun meydana gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu bildirmişti.