Kayseri KAYSERİ’DE ‘TÜRK DÜNYASI AVRUPA TOPLULUKLARI TARIM FUARI’ YAPILACAK

KAYSERİ’DE ‘TÜRK DÜNYASI AVRUPA TOPLULUKLARI TARIM FUARI’ YAPILACAK

10.03.2015 - 13:47 | Son Güncellenme:

.

KAYSERİ’DE ‘TÜRK DÜNYASI AVRUPA TOPLULUKLARI TARIM FUARI’ YAPILACAK

Kayseri’de, bu yıl 10’uncusu düzenlenecek ‘Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarının’ açılışı Perşembe günü yapılacak.
Tarım fuarı ile ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısına, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ve fuar yetkilisi Mustafa Demirtaş katıldı. Perşembe günü açılışı yapılacak fuarla ilgili konuşan Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, “Bu yıl tarım fuarının 10’uncusunu yapacağız. Tarım Fuarının ilk açılışını yaptığımızda çok az bir firmayla başlamıştık. Artık 2 bine yakın firma katılıyor. Kayseri’deki tarım fuarı bu yıl Türkiye’de birinci tarım fuarı oluyor. Bu tarım fuarını çiftçilerimizin gelip görmesini istiyoruz. Tarım fuarına giriş ücretsizdir. Fuar Perşembe günü açılacak, Pazar günü kapanacak. Ben siyasilerimizi ve belediye başkanlarımızı özellikle tarım fuarına bekliyorum. Kayseri tarımı ve hayvancılığı iyi bir noktaya geldi. Tarım fuarında vatandaşlarımız tarım konusunda ne ihtiyaçları varsa bulabilirler” diye konuştu.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan ise, “Bu sene tarım fuarının 10’uncusunu düzenleyeceğiz. Bize gelen bilgilere göre 20 ülkeden katılımcılarımız olacak. Fuarda 2 bin civarında firma yer alacak. Bu fuarı geçen sene 250 bin ziyaretçisi olan en büyük fuar olarak adlandırıyoruz. Fuar alanında bu sene kapasiteyi daha da arttırarak daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Geçmişte birkaç marka ve stant ile başlayan fuar artık Türkiye’nin en büyük fuarı haline geldi. İnşallah bu gittikçe de büyüyecektir. Bu süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dünya Ticaret Merkezinde 12 Mart Perşembe günü açılışı yapılacak fuar 15 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.