Rize Kayseri'deki Terör Saldırısı

Kayseri'deki Terör Saldırısı

18.12.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: "Toprağı vatan, şehitler yapar. Şehitlerin kanı olmayan toprak, arsadır. Bu topraklar şehit kanıyla yoğrulmuştur, alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar" Şehit Uğur Korkmaz'ın babası Yılmaz Korkmaz: "Türk milleti çökmez, her daim ayaktadır. O zalimlere öyle mesaj verin"

Kayserideki Terör Saldırısı

RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Toprağı vatan, şehitler yapar. Şehitlerin kanı olmayan toprak, arsadır. Bu topraklar şehit kanıyla yoğrulmuştur, alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar." dedi.

Haberin Devamı

Yazıcı, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan İstihkam Er Uğur Korkmaz'ın, Tophane Mahallesi'ndeki baba evine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Şehidin babası Yılmaz Korkmaz ve aile fertlerine başsağlığı dileyen Yazıcı, evladını şehit vermenin kolay bir şey olmadığını dile getirerek, "Bu ağır görevi ancak güçlü insanlar taşır." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Toprağı vatan, şehitler yapar. Şehitlerin kanı olmayan toprak, arsadır. Bu topraklar şehit kanıyla yoğrulmuştur ve alçaklar hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Baba Korkmaz, "Devletimiz, milletimiz sağ olsun. Benim oğlum 14'üncü şehit. Akşam namaz kılıp yemek yedikten sonra haberleri seyrediyordum, şehitlerimizin yedisinin ismini saydılar. Allah onlara gani gani rahmet eylesin." dedi.

Haberin Devamı

Haberi aldığı sırada eşinin komşuda olduğunu anlatan Korkmaz, şöyle devam etti:

"Arkadaşlar geldi, haberi verdiler. İyi bir evlat yetiştirdim hamdolsun. Allah tek evladı olanlara sabır versin, beterin de beteri var. Aslan gibi iki oğlum, torunlarım, kardeşimin çocukları var. Allah onlara, bütün mümin çocuklarına uzun ömür versin. Türk milleti çökmez, her daim ayaktadır. O zalimlere öyle mesaj verin. İnşallah şehit ailesi olmanın ağırlığını taşıyabiliriz, Rabbim inşallah yardım eder."

Ziyarette Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy da yer aldı. Karal, burada Kur'an-ı Kerim okudu.