Kayseri Kayseri'den Kısa Kısa

Kayseri'den Kısa Kısa

19.01.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:

.

Kayseriden Kısa Kısa

KAYSERİ (AA) - Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak ile Mustafa Aksu Kültür Merkezinde başarılı olan öğrencilere yarıyıl tatillerini iyi değerlendirmeleri için kitap hediye etti.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrencileri tebrik eden Başkan Cabbar öğrencilere kitap hediye etti.

Cabbar, öğrencilerin iyi yetişmiş, vatan ve milletine hayırlı bir birey olmasının yolunun çok okumaktan geçtiğini vurguladı.

- Öğrencilere ücretsiz buz pateni eğitimi verilecek

Kayseri'deki ilk ve ortaokullarda okuyan tüm çocuklara, sömestr tatili hediyesi olarak buz pateni eğitimi verilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in talimatıyla 7-15 yaş grubundaki tüm çocuklara ücretsiz buz pateni eğitimi verilecek.

Sömestr tatiline giren tüm çocuklara buz pateni öğrenme imkanı sunulduğu belirtilen açıklamada, Anadolu Harikalar Diyarı içerisindeki Buz Pateni Pistinde sömestr tatili süresince ücretsiz eğitim almak isteyen öğrencilerin kayıtlarını Spor A.Ş'nin internet sitesinden online olarak yaptırabilecek.

Haberin Devamı

- Kayseri'de karla mücadele çalışmaları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı sonucu yaptığı çalışmalarla merkezdeki tüm yolları trafiğe açtı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri'de yaşanan yoğun kar yağışıyla kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, merkezde tüm yolların yanı sıra ilçelerde ise 144 mahalle yolunu ulaşıma açtı.

Ekipler kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Açıklamada ayrıca kent merkezinde 450 kilometrelik yol ağında 170 kişilik ekiple, kar, buz küreme ve tuzlama çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Kocasinan Belediyesi ekipleri ise modern araçlarla kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri'yi etkisi altına kar yağışına karşı, Kocasinan Belediyesi ekipleri, araç sahiplerinin ve vatandaşların güvenli ulaşımlarını sağlamak için yaya yolları, ana arterler, cadde, sokak ve meydanlarda kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplerin don olaylarının önüne geçmek için yol ve kaldırımlarda tuzlama çalışması yaptığı bildirildi.