Kayseri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, "Atatürk'ü Minnetle Anıyoruz"

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, "Atatürk'ü Minnetle Anıyoruz"

09.11.2017 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ, Atatürkü Minnetle Anıyoruz

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Metin Kösedağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulus işgal altındayken, zor bir süreçten geçerken, ulus olma bilincini aşılayarak, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı olduğunu belirterek, ’’Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, diğer tüm ulusların saygı duyduğu bir lider olarak da tarihe adını yazdırmış büyük bir liderdir’’ dedi.
Kösedağ, Mustafa Kemal Atatürk’ün 79’uncu ölüm yıldönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79’uncu yılında saygı ve minnetle andıklarını bildiren Kösedağ, ’’Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün yaşamını milletinin yükselmesine adamış, büyük bir devlet adamıydı. Bizlere, bıraktığı en büyük eseri Cumhuriyeti, ileri götürmek, tarihe ve O’na karşı en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir. Bizler de, O’nu anlayarak, O’nun çizdiği muasır medeniyet yolunda hiç durmadan ve yorulmadan yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Açıklamasında, ’’Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz’’ diyen Kösedağ, şunları kaydetti: ’’İçinde bulunulan imkansızlık ve yokluklar nedeniyle bağımsızlık umutlarının azalmakta olduğu bir dönemde, tarihinde asla esaret altına alınamamış Milletimize olan inancını kaybetmeyerek birbirine kenetlenmesini ve ayağa kalkmasını sağlayan Atatürk, Milletimizin Kurtuluş Savaşı gibi tarihte eşine az rastlanır bir zafere ulaşmasına öncülük etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusumuz işgal altındayken, zor bir süreçten geçerken ulus olma bilincini aşılayarak, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı olmuştur. Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, diğer tüm ulusların saygı duyduğu bir lider olarak da tarihe adını yazdırmış büyük bir liderdir. Bizler, bağımsız bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. 10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.”