Kayseri Kayseri Kadın Girişimciler kurulundan 'Mikrokredi Elele' etkinlik duyurusu

Kayseri Kadın Girişimciler kurulundan 'Mikrokredi Elele' etkinlik duyurusu

20.11.2014 - 15:13 | Son Güncellenme:

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ’Kayseri Kadın Girişimci Kurulu ile Mikrokredi Elele’ etkinliğinin duyuru toplantısı yapıldı.

Kayseri Kadın Girişimciler kurulundan Mikrokredi Elele etkinlik duyurusu

Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu tarafından ’Kayseri Kadın Girişimci Kurulu ile Mikrokredi Elele’ etkinliğinin duyuru toplantısı yapıldı.
Kayseri Ticaret Odası VİP salonunda yapılan toplantıda konuşan Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sema Karaoğlu, "TİSVA tarafından ortaklaşa başlatılan Türkiye Grameen Mikrofinans programı Türkiye’nin ilk, tek ve kar amacı gütmeyen iktisadi bir mikrofinans kuruluşu olup Türkiye genelinde 68 ilde 107 şubesiyle halen 60 bin üzerinde üyeye hizmet vermektedir. Kuruluş geleneksel bağış ve sadaka yerine Türkiye’de yoksulluğu azaltmak için mikrokredi hizmeti sunmaktadır. Mikrokredi sisteminin amacı dar gelirli kadınların sürdürülebilir gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına ve onların aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktır" diye konuştu.
Karaoğlu ayrıca, "Türkiye’de her 5 kadından biri yoksuluk sınırında olup kendi potansiyelini gerçekleştirmeyi, ailesine ve toplumsal üretime katkıda bulunmayı bekliyor. Türkiye Grameen mikrofinans programının yaygınlaştırılması amacıyla TİSVA ve Turkcell işbirliğinde hayata geçen ekonomiye kadın gücü Türkiye’de ilk defa sosyal borçlanma modelinin hayata geçirilerek kadınların gelir getirici işler yapması için küçük sermaye desteği sağlayan mikrokredi sistemine yeni kaynak oluşturmasını hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.