Kayseri Kayseri Merkezli Fetö/Pdy Operasyonu

Kayseri Merkezli Fetö/Pdy Operasyonu

14.06.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

Örgüte finans sağladıkları iddiasıyla Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da başlatılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 14 şüpheliden 12'si yakalandı

Kayseri Merkezli Fetö/Pdy Operasyonu

KAYSERİ (AA) - Kayseri merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 14 zanlıdan 12'si gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttükleri soruşturmada, 35 şüphelinin, örgütün yurt dışındaki kuruluşlarına Bank Asya şubelerinden yüklü miktarda para transferi yaparak, örgüte finans sağladıklarını belirledi.

Zanlılardan 19'unun, 17-25 Aralık süreçleri ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası örgütün merkezinden aldıkları talimat doğrultusunda yurt dışına kaçtıklarını tespit eden ekipler, diğer 14 şüphelinin yakalanması için Kayseri, İstanbul, Adana ve Samsun'da eş zamanlı operasyon başlattı.

Şüphelilerden A.S, A.D, F.Ç, H.B, L.S, M.S, M.Y, M.G, M.K, N.E, R.E. ve S.G. gözaltına alındı, bir zanlının ise cezaevinde olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Firari F.Ç'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.