Gündem Kayseri şehitlerine son veda

Kayseri şehitlerine son veda

19.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi yasa boğan hain saldırıda şehit olan askerler dün memleketlerine gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenaze törenlerinde acılı ailelerin feryatları yürekleri dağladı...

Kayseri  şehitlerine son veda

Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan 14 askerden 7’sinin cenazesinin önceki akşam memleketlerine gönderilmelerinden sonra dün de 7 şehit memleketlerine gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehitlerden Kırşehir nüfusuna kayıtlı olan Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak’ın naaşları, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi morgundan alınarak karayoluyla memleketlerine gönderildi. Şehitler Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren, Piyade Onbaşı Mustafa Cihan, Ulaştırma Er Raşit Yücel, Piyade Çavuş Arif Tuğ, İstihkam Er Uğur Korkmaz için ise Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

‘Oğlum son olsun’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tören öncesi şehit ailelerine başsağlığı diledi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, milletvekilleri ve şehit aileleri katıldı.

Şehit Serdar Amak için İzmir’in Menemen’de ilçesinde tören düzenlendi. Yıllar önce Muş’tan Menemen’e yerleşen Arif Amak, şehit oğlunun tabutunu cami avlusunda karşıladı. Yakınlarının desteğiyle ayakta güçlükle duran baba Arif Amak, “Oğlum son olsun” dedi. Amak, Şehit Asteğmen Kubilay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hasan İlhan memleketi Denizli’de son yolculuğuna uğurlandı. İlhan’ın naaşı, Pamukkale ilçesine bağlı Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki baba evine getirilerek ailesi ve yakınlarından helallik alındı. Şehidin naaşı, cenaze namazı için Delikliçınar Yeni Cami’ye götürüldü.

İlhan’ın naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Tomurcuk güldü, açtırmadılar’

Kayseri  şehitlerine son veda


Sıhhiye Er Kamil Tunç, Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesindeki babaevine getirildi. Burada şehidin sözlüsü Gonca Gülhan ile ablası Emine Yalçın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hala Selnaz Yaşar, “Kamil’im tomurcuk güldü, kopardılar açtırmadılar” diye ağladı.Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, ilçe meydanına götürüldü. Tabuta sarılan anneanne Elif Yıldırım, “Kamil, yavrum, gözlerinle bakıp dururdun bana yavrum. Yaktın beni yavrum, ciğerlerime köz döktün. Yırt kefenini geliver” diye ağıt yaktı. Şehit Kamil Tunç, Afyonkarahisar’ın son 10 günde 2’nci, son 1.5 yılda ise 22’nci şehidi oldu.

10 bin kişi uğurladı

Kırşehirli Piyade Onbaşı Ahmet Taş ile Piyade Onbaşı Muhammed Ali Ocak, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçeside düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Ahmet Taş’ın babası Osman Taş, “7 ay doğuda görev yaptı, her gün endişe içinde bekliyorduk. Kayseri’de böyle bir olayın olacağını sanmıyorduk” dedi.

Abdulsamet Özen’in cenazesi, Kocaeli’deki evinin önüne getirildi. Şehidin babası Hüseyin Özen, annesi Hayriye Özen, 2 kardeşi ile yakınları güçlükle ayakta durabildi. Vatandaşların omuzlarında taşınan şehidin naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye 10 bin vatandaş katıldı.

Üşüyen anneye yeni ayakkabı

Kayseri  şehitlerine son veda


Er Kenan Döngel’in naaşı, Zonguldak’taki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Şehime, babası Özcan, erkek kardeşi Mertcan ile kız kardeşi Livanur Döngel, taziyeleri kabul etti. Askerler, şehidin annesi Şehime Döngel’in ayağında yazlık ayakkabı olduğunu ve ıslanmasından dolayı üşüdüğünü fark etti. Annenin ayaklarını havlularla saran askerler, yarım saatte yeni ayakkabı ve çorap alarak şehidin annesine giydirdi.

‘Beni görebiliyor musun?’

Kayseri  şehitlerine son veda


Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin taşındığı otobüse yapılan saldırıda hayatını kaybeden Fehmi Barçın (23) dün İstanbul Bayrampaşa’da son yolculuğuna uğurlandı. Piyade Çavuş Fehmi Barçın’ın Türk bayrağına sarılı naaşı sabah saatlerinde helallik alınmak üzere önce Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi 14. Sokak’ta bulunan baba evine getirildi. Türk bayrakları ile donatılan sokağa getirilen cenazeyi baba Bahri anne Ayşe Barçın, babaanne, dede, anneanne ve şehidin nişanlısı Elif Özcan başta olmak üzere çok sayıda seveni karşıladı. Şehidin ailesi ve nişanlısı Özcan, cenaze arabasına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Son kez baba ocağına getirilen şehit için edilen duaların ardından helallik istendi. Barçın’ın 35 gün sonra evleneceği nişanlısı Elif Özcan cenaze aracına konulan tabuta sarılarak “Seni göremiyorum aşkım, beni görebiliyor musun? Beni cansız bıraktın Fehmi” diyerek ağladı. Daha sonra şehidin naaşı, cenaze töreni için Kocatepe Ulu Camii’ne götürüldü. Binlerce kişinin katıldığı cenazede katılımcılar avluya sıgmayınca çok sayıda kişi namaza dışarıdan eşlik etti. Baba Bahri Barçın, anne Ayşe Barçın ile nişanlısı Elif Özcan’ın uzun süre gözyaşı döktüğü törende, fenalık geçiren dede Fehmi Barçın ise hastaneye kaldırıldı. Barçın’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi.
BURAK DURSUN İstanbul

LİDERLER CENAZEDE BULUŞTU

Kayseri  şehitlerine son veda


Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli de katıldı.

Tezkeresine 24 gün kalmıştı

Piyade Er Yunus Emre Duran için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Tezkere almasına 24 gün kala şehit düşen Piyade Er Duran’ın cenaze törenine, şehit yakınlarının yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Tuğrul Türkeş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Piyade Er Duran için öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze töreninde, şehit yakınları güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına konulan Şehit Piyade Er Yunus Emre Duran’ın naaşı, toprağa verilmek üzere Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü.

Kayseri  şehitlerine son veda


Cenaze yolunda kaza geçirdi

Şehit Er Göksal Ağaçyetiştiren’in ablası Göknur Ağaçyetiştiren kardeşinin şehadet haberini alır almaz yola çıktı. Kayseri yolunda trafik kazası geçiren Göknur Ağaçyetiştiren hafif yaralarla atlattığı kazanın ardından cenazeye katıldı. Göknur ve diğer kardeşi Gökhan şehit kardeşlerinin cenazesinde gözyaşlarına boğuldu.

‘Komutanım, doyamadım’

Kayseri’deki terör saldırısında şehit düşen Ulaştırma Çavuş Göksal Mustafa Ağaçyetiştiren’in cenazesi İstanbul Pendik’te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Piyade Çavuş Arif Tuğ’un naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Erzurum’a götürüldü. Tuğ’un naaşı, bugün Şenkaya ilçesi Çamlıalan Mahallesi’nde, öğle vakti düzenlenecek cenaze töreni sonrası son yolculuğuna uğurlanacak. Nişanlı olan Piyade Çavuş Arif Tuğ’un terhisine 53 gün kaldığı ve evlenmeyi planladığı öğrenildi.
Mustafa Cihan’ın cenazesi, memleketi Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğitli Köyü’ne götürüldü. Şehidin babası Muhterem ve annesi Yasemin ile kardeşi 15 yaşındaki Osman Cihan, cenaze aracını karşıladı. Baba Muhterem Cihan, “Bu Mustafa mı? Komutanım daha doyamadım” diyerek ağladı. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında Karayiğitli köyü mezarlığında toprağa verildi.
Raşit Yücel’in naaşını Kocaeli’nde şehidin ailesi ve yakınları ile devlet erkanı karşıladı. Tabutun taşınması sırasında anne Şükran Yücel, şehit oğlunun tabutuna sarılarak, “Raşit’im, bırakın kucaklayayım. Çocuğuma ‘Hoşgeldin’ diyeyim” dedi. Evin önünde helallik alınmasının ardından İGSAŞ Camisi’nde ikindi namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Anne Şükran Yücel, şehit oğlunun tabutu başında “Oğlumu gösterin bana” dedi. Yücel’in naaşı Körfez Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Şehitler üşümesin’ diye mezardaki karları temizledi

Kayseri  şehitlerine son veda


Niğde’de, Kayseri’deki terör saldırısını protesto için toplanan vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak şehitliğe kadar yürüdü. Türk bayrağı taşıyan 5,5 yaşındaki Kayra Emir İnci de annesi ile yürüyüşe katıldı. Şehit mezarını ziyaret eden Kayra Emir’in, mezar taşlarında biriken karları temizlediği görüldü. Minik Kayra, muhabirin ne yaptığını sorması üzerine, “Şehitler üşümesin diye temizliyorum” yanıtını verdi. l AA