Kayseri Kayseri Serbest Bölgesi Anadolu'nun merkezinde üretime hazır

Kayseri Serbest Bölgesi Anadolu'nun merkezinde üretime hazır

16.10.2014 - 10:28 | Son Güncellenme:

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi yönetim kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve Kayseri’nin ekonomisi, istihdamı ve bölgesel gelişimi için bir dizi karar aldıklarını söyledi.

Kayseri Serbest Bölgesi Anadolunun merkezinde üretime hazır

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi yönetim kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve Kayseri’nin ekonomisi, istihdamı ve bölgesel gelişimi için bir dizi karar aldıklarını söyledi.
Kayseri Serbest Bölgesi’nin Mersin limanına 300 km uzaklıkta olduğunu ayrıca Kayseri lojistik demiryoluna komşu olduğunu, her gün düzenli olarak kış aylarında 10 uçak yaz aylarında daha fazla dış hat seferleri bulunduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye ve Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ’’İlk uçak fabrikamızın merkezi Kayseridir. Milli bir yatırımın Kayseri’ye yapılması rastlantı değildir. Üstelik 1927 yılında bu seçim yapılmıştır. 2014 yılındayız. Kayserimiz; birçok sanayi merkezi, kalifiyeli elemanları, makine alt yapısı, oto yan sanayi tecrübesi ve kuruluşları ile yerli otomobil için her türlü artıları olan bir ildir. Kayseri Serbest Bölgesi olarak yerli otomobil üretiminde bulunacak her yatırımcıya istediği kadar arsayı tahsis edeceğiz. Yerli otomobil yatırımcılarına ücretsiz arsa tahsis ederek otomobil fiyatlarının daha düşük olmasına katkı sağlayacağız. Hafif hava taşıtları olan 2 ve 4 kişilik helikopter üretim yapan firmalar araştırma yapmak istemektedir. Kayseri havacılık yönünde de birikimi ve alt yapısı olan bir ildir” dedi.
2014 yılında Kayseri Serbest Bölgede 5 yerli ve yabancı firmanın başvuruda bulunduğunu ve ruhsat aldıklarını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, oto sanayi ve hava ulaşım sanayi fabrikaların ekonomi de katkı payının fazla olduğunu çünkü bu sanayilerin ekonomi de lokomotif görevini üstlendiğini Kayseri için büyük bir kazanç olacağını kaydetti.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesinin Kayseri için hatta İç Anadolu Bölgesi için büyük bir kazanç ve fırsat olduğunu istihdam kapasitesi ile de cazibesini koruduğunu sözlerine ekledi.