Geri Dön

Kayseri yağlaması tarifi

Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlaması tarifini sizinle paylaşıyoruz. Pasta görünümlü, lezzeti katlarına gizlenmiş bir ana yemek olarak sunulan Kayseri yağlaması için malzemeleri hazırlayın! İşte Kayseri yağlaması tarifi...

Kayseri yağlaması tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
-Yarım paket kuru maya
-2 çay bardağı süt
-2 çay bardayı su
-Tuz
-Aldığı kadar un

İçi için:
-500 gr kıyma
-2 tane soğan
-3 tane yeşil biber
-3 tane domates
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz, pulbiber, karabiber

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

-Hamur malzemelerini bir kaba koyup unu azar azar ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.

-Hamur dinlenirken içi hazırlayabilirsiniz. Kıymayı sıvıyağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun.

-Daha sonra doğradığınız soğan ve yeşil biberi ekleyin kavurmaya devam edin. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ilave edin.

-5 dakika kadar pişirin, 1 çay bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Piştikten sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.

-Dinlenen hamurdan bezeler alıp yuvarlak borcama sığacak şekilde açın. Yağsız tavada arkalı önlü kızartın.

-Servise hazırlarken her lavaşın üstüne bir iki kaşık içten ekleyin ve en üste sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber