Kayseri Kayso'da Bilgilendirme Toplantısı

Kayso'da Bilgilendirme Toplantısı

18.07.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:

.

Kaysoda Bilgilendirme Toplantısı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odasında (KAYSO) 7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanlık divanıyla davetliler katıldı.

Büyüksimitci, vergi ödemenin çok büyük bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, vergi ödeyen kurum ve kişilere devletin kolaylık sağladığını belirtti.

Vergi vermenin önemine değinen Büyüksimitçi, şunları kaydetti:

"Bir ülkenin gelişip kalkınması için vergi bir külfet değil, olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Vergi alışkanlığının yerleşmesi adına devletin yaklaşımı çok önemliydi. Özellikle kayıt dışıyla mücadelede çok çaba sarf ediliyor. Düzenli vergi ödeyenlere bir takım indirimler yapılıyor. 7143 sayılı kanun, vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarını büyük oranda ödeme kolaylığı sağlıyor. Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksitinin ödeme süresinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler tanıyor. Borçlar taksitler halinde, 18 taksitte ve 36 ayda ödeniyor. İhtilaflı alacaklarda durumuna göre yüzde 80'e varan indirimler sunuluyor. Devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanma imkanı sunuluyor. Matrah artırım imkanı getiriliyor. Daha önce unutulmuş ya da eksik beyan edilmiş vergiler için beyan yapılabiliyor. Dolayısıyla her mükellef için bir imkan var. İşletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik edilmekte ve bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırılmaktadır. Biz vergimizi doğru verdiğimiz, devletimizin de doğru harcadığı sürece ülkemiz çok daha iyi noktalara gelecektir."