Gündem Kayyum ekibiyle manşet kavgası!

Kayyum ekibiyle manşet kavgası!

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dün Koza-İpek Grubu’na bağlı Bugün gazetesinde toplantı yapan kayyumlardan Avukat Hasan Ölçer “Gazete namusum” diyen istihbarat şefi ve yazı işleri müdürünü isimlerini alarak kovdu

Kayyum ekibiyle manşet kavgası

Koza-İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasından sonra, Bugün Gazetesi Yazı İşleri’nde toplantı yapan kayyumlardan Avukat Hasan Ölçer ile bazı gazete çalışanları arasında gergin anlar yaşandı. Ölçer’in gazetenin 1. sayfasını göstererek, ‘Rezalet’ ifadesini kullanmasının ardından gazete çalışanları Ölçer’e tepki gösterdi. ‘Gazete bizim namusumuz’ diyen gazetenin İstihbarat Şefi Bilal Şahin ile Yazı İşleri Müdürü Güngör Ergün, Ölçer tarafından, “Çık dışarı, iş akdin feshedildi” denilerek gazeteden kovuldu.

Haberin Devamı

Avukat Hasan Ölçer ayrıca, “Bu düşüncede arkadaşımız varsa, biz çalışmak istemiyoruz. Mahkeme kararına gasp diyemezsiniz” ifadelerini kullandı. Tartışma alevlenince tepki gösteren gazeteciler polis zoruyla çıkartılmak istendi.

Bunun üzerine gazetecilerin mesai arkadaşları araya girerek, engel oldular. Olup bitenler ise Bugün Gazetesi Muhabiri Cihan Acar tarafından periskoptan canlı olarak yayınlandı. Kendisine iş akdinin fesh edildiği söylenen Acar, yaşananları şöyle anlattı: “Sabah saat 10.30’da kayyumlardan Hasan Ölçer bizlerle toplantı yapmak istedi. 2 polis eşliğinde Yazı İşleri’ne gelerek açıklamalar yapmaya başladı. Ölçer, ‘Biz kurumun yöneticileri olarak çalışmalarınızın devam etmesini istiyoruz’ dedi. Gazetenin bugün (dün)baskıya gireceğini açıkladı. Ardından da 1-2 saat içinde yeni yayın yönetmeninin gelerek, yeni yayın politikasını belirleyeceğini ifade etti. Bazı arkadaşlarımız ‘Yayınlarımızı özgürce dile getirebilecek miyiz?’ diye sorunca, gazetenin PDF’ini çıkartıp ‘Bu mu düşünceniz, rezalet’ diye çıkıştı. Ben gazeteci olarak mesleğimin gereğini yerine getirdim ve tartışmayı Periskop’tan canlı yayınladım. Yayını 2 bin 500 kişi canlı olarak izledi. Sonrasında gazete binasından çıktım. Gazetede yayın politikasına göre istifalar olacak. Ortada hukuksuzluk var. Bizim bu saatten sonra para, pulla işimiz olmaz.”

Haberin Devamı


Polisli toplantı

Kayyumla tartışma yaşayan ve iş akdi sözlü olarak fesh edilen sisimlerden biri olan gazeteci Bilal Şahin ise şunları söyledi: “Yeni yönetim, çıkartılacakların listesini hazırladı. Çalışmak istemeyen arkadaşlar listeye isimlerini yazdırdılar. 8-10 kişi gazeteden ayrılacak. Tazminatlarımız ne olacak bilmiyoruz. Yönetime bu şekilde çalışmak istemediğimizi söyledik. Yayın toplantısı polisler eşliğinde yapıldı. Gazetenin içinde polisler duruyor. Gazetenin olduğu sokakta 10 polis otobüsü, 2 TOMA bekletiliyor. Çatıda polisler var. Gazetecilik yapılacak bir ortam yok. Görevimizi yapamaz hale geldik. Polis yetkisi olmayan bir yerde, yetkisi dışında hareket ediyor. Polis gözetiminde gazetecilik yapılabilir mi?”

Haberin Devamı

‘15 milyonluk rant sağlandı’ iddiası

Koza İpek Holding ve ilişkili şirketlerin kayyuma devredilmesinin yankıları sürerken, savcılığın talebiyle hazırlanan bilirkişi raporunda ilginç ayrıntılar yer aldı. Raporda, Koza Altın’ın 2011’de bir maden şirketinin hisselerini değerinin çok altında alarak 15 milyon TL’lik rant sağladığı, alımın yapıldığı tarihte 566 milyon liralık nakdi bulunan Koza Altın’ın, alım değerini dahi maden şirketine ödemediğine vurgu yapıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda şu ifadeler yer aldı:
“2011 mali döneminde Koza İpek Holding yasal defterlerinde kayıt altına alınan Doğu Anadolu Maden Arama ve Sondaj şirketine ait 17.843.139,33 TL tutarındaki iştirak hisselerinin Koza Altın’a satışı 2.390.828,00 TL’den 15.452.311,33 TL zararla yapılmıştır. Bu zarar, resmi kayıtlara, satışı yapan kurum tarafından gider olarak kaydedilmiş ve kurum bütçesinden çıkışı yapılmıştır...”

Papaza kredi
Alınan bilgiye göre anayasal suçlara bakmakla görevli savcılığın talebi üzerine Gülen’le bağlantılı kuruluşlarla ilgili MASAK rapor hazırladı. Raporda, İngiltere’de Gülen’le ilişkili aileler ve öğretmenler tarafından kurulan, eğitim alanında faaliyet gösteren bir kuruluşun, Bank Asya’dan 1.002.750 TL kredi kullandığı bilgisi yer aldı. Bu krediyle biri kilise, biri de papaz evi olmak üzere iki gayrimenkulün alımı olduğu saptandı. Kuruluşun satın almış olduğu kilise ve papaz evine ilişkin kredinin teminat koşulları sağlanmadan kredinin tahsis edildiği belirtildi. Kullanılan krediye iki yıl sonra ipotek konulduğu, ancak gayrimenkulü ipotek olarak veren kişinin kuruluşla herhangi bir bağı bulunmadığı belirtilerek, “İskoçya’da alınacak bir kilise ve papaz evi için Türkiye’de vakıf ile ilgisi olmayan bir kişinin Edremit’teki meskenini ipotek vermesi ekibimizce dikkat çekici bulunmuştur” denildi.