Gündem Kayyum yayını kesti

Kayyum yayını kesti

29.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanaltürk binasına kayyum ekibiyle gelen polis zincirli kapıyı kırıp içeri girdi. Bina önünde arbede çıktı. Göstericilere gaz sıkan polis çalışanları gözaltına aldı. Bina önünden yayın yapan kameralarının kablosu çekilerek canlı yayına son verildi. Kayyum kanalın yayınını kapattırdı

Kayyum yayını kesti

Koza-İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasından sonra, Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi’ndeki Kanaltürk binası önünde hareketli saatler yaşandı. Birçok grup çalışanı geceyi kanal ve gazetelerin olduğu binada geçirirken, sabaha karşı Çevik Kuvvet otobüsleri ve 2 TOMA bina önüne geldi. Organiza Suçla Mücadele polisinin bina önüne gelmesiyle gerginlik iyice arttı. Kapı önünde bekleyen gruba biber gazı sıkan polis bazı medya çalışanlarının yaka-paça gözaltına aldı. Polisler, zincirlenen kapıyı itfaiye makasıyla kırıp kayyum ekibiyle içeri girdi.

Haberin Devamı

TOMA’yla müdahale

Binanın içi boşaltıldıktan sonra kayyum görevlileri polis eşliğinde içeri alındı. Bina içindeki çalışanlar dışarı çıkarıldıktan sonra canlı yayın yapan Kanaltürk kameralarının kablosu çekilerek canlı yayına son verildi. Kanaltürk ve Bugün Tv’nin yayını kayyumlardan Ümit Önal’ın “Uplink’i off konumuna getirin” talimatının ardından kesildi. Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; İpek Medya Grubu’nun önünde yapılan eylemlerle ilgili “görevliye direnme, görevi yaptırmamak ve suç işlemeye tahrik” suçlarından soruşturma başlattığı öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Şafak Pavey, Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş da Koza-İpek Medya Grubu’na gelen isimler arasında yer aldı. Demirtaş, “Medya üzerindeki baskının katmerleştiği, mafyavari usullerin aleni bir şekilde hayata geçirildiği bir olayla karşı karşıyayız” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li Yarkadaş “Polis Anayasayı ayaklar altına alarak, iki televizyonun, 3 gazetenin yayın yaptığı binaya zorla girdi” derken Şafak Pavey ise “Fikirler cebren ve hile ile susturulamaz. Yani şu anda ’stanilist’ bir hükümetin davranış biçimine şahit oluyoruz” diye konuştu. Pavey’in Stalin benzetmesi, sosyal medyada büyük yankı yarattı

TÜSİAD: Hızlı ve şeffaf olmalı

Konuyla ilgili açıklama yapan TÜSİAD, “Soruşturmaların keyfiliğe yer vermeyecek bir şekilde, hızlı ve şeffaf olarak yürütülmesi iş dünyası olarak temel beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

KELEPÇELEYİP SALDILAR

Binaya giren polisler kendilerine engel olmak isteyen çalışanları yaka paça dışarı çıkarttı. Bazı çalışanlar yere yatırılarak gözaltına alındı. Polis kelepçelediği medya çalışanlarını daha sonra kolkola giren polislerin oluşturduğu güvenlik şeridinin dışına bıraktı. Yaklaşık 3-4 çalışanın plastik kelepçesi arkadaşları tarafından kesildi.

AB: Endişe verici
Avrupa Birliği, Kanaltürk’e polis baskınının “endişe verici” olduğu açıklamasında bulundu. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini’nin sözcüsü Catherine Ray, “Durumu yakından izlemeye devam edeceğiz. Hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğüne saygının önemini tekrarlamak istiyoruz" dedi.
DIŞ HABERLER SERVİSİ