Gündem Kaza değil cinayet!

Kaza değil cinayet!

14.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’in Tarsus ilçesinde trafik kazasında öldüğü kayıtlara geçen öğretmen Sedef Tuncay’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Genç kızın sevgilisi hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası isteniyor

Kaza değil cinayet

Mersin’in Tarsus ilçesinde 26 Ağustos 2015’te meydana gelen olayda, Yavuz Sönmez (27) adlı öğretmen sevgilisi Sedef Tuncay (23) ile birlikte gezintiye çıktı. Tuncay, içinde bulunduğu otomobilin sulama kanalına uçması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Otopside ortaya çıktı
Kafa travması sonucu beyninde ödem oluştuğu belirlenen Tuncay, geçirdiği ameliyattan 4 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Kazayla ilgili gözaltına alınan Sönmez ise ifadesinde gezintiden dönüşte Sedef’in direksiyona geçtiğini, hareket eder etmez suya uçtuklarını, kendisinin arka camdan fırladığını, sevgilisini kurtarmaya çalıştığını, ancak başaramadığını ileri sürdü. Sönmez, ifadesinin ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.
Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ve Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen otopsi raporunda ise kazada öldüğü ileri sürülen genç kızın yüz kemiğinde kırıklar olduğu belirtildi.
Raporda “Tuncay’ın sağ yanakta ödem ve morluk, her iki kolda morluklar, göğüs hizasında kanamalı kırık, göğüs sağ duvarında kanama, geniz bölgesinde kanama ve kemik parçaları bulundu” ifadeleri yer aldı. Raporda, Tuncay’ın kanında alkol saptanmadığı, ölümünün genel beden travmasına bağlı göğüs kırığı ve yüz kemik kırıkları ile vücudundaki yumuşak doku içi kanama ve suda boğulmaya bağlı olarak gerçekleştiği ifade edildi.
Döverek suya atmış
Rapor üzerine soruşturmasını tamamlayan savcı, Sönmez hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede savcı “Şüpheli Sönmez’in belirlenemeyen bir nedenden dolayı Sedef Tuncay’ı darp ettiği, Tuncay’ı yaralı iken araca koyarak suyun içerisine attığı ve Tuncay’ın yaralı vaziyette iken suda boğularak darp ve boğulma nedeniyle öldüğü, böylelikle şüphelinin Tuncay’ı bu şekilde kasten öldürerek olaya kaza süsü verdiği kanaatine varıldı” görüşüne yer verdi.
Cezaevine gönderildi
Açılan davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Sönmez katılmadı. Mahkeme heyeti, Sönmez hakkında tutuklama kararı vererek duruşmayı erteledi. Yakalanan Sönmez cezaevine gönderildi.