Osmaniye KAZA KURBANI KABİN AMİRİ TOPRAĞA VERİLDİ

KAZA KURBANI KABİN AMİRİ TOPRAĞA VERİLDİ

05.07.2015 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

KAZA KURBANI KABİN AMİRİ TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul Halkalı’da evine giderken yürüdüğü kaldırımda bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Türk Hava Yolları’nda (THY) Kabin Amiri olarak görev yapan Fatma Hülya Dobur’un (30) cenazesi, memleketi Osmaniye’de toprağa verildi. Dobur’un amcasının kızının da 2008 yılında tren çarpması sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Fatma Hülya Dobur’un cenazesi ilk olarak Yenimahalle 13032 Sokak’taki baba evine getirildi. Dobur’un cenazesi Yeni Mahalle Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Sakarcalık Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Dobur ailesinin yakınları ile çok sayıda seveni katıldı. AK Parti İl Başkanı Hamza Tor da Sakarcalık köyüne gelerek aileye başsağlığı diledi.
Cenazenin defnedilmesinin ardından kızının mezarını ziyaret eden anne Nezahat Dobur, kızının mezarına toprak koyup su döktü ve “Kuzum sen buralara layık mıydın kuzum” diyerek ağıt yaktı. Anneyi diğer kızları Neşe ve Ezgi teselli etti.
Emekli öğretmen baba İbrahim Dobur da mezarlık çıkışında taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün görünen baba Dobur, kaza ile ilgili olarak “Eğer suç çarpanda ise Allah belasını versin” dedi. Davacı olup olmayacağı sorulan İbrahim Dobur, “Daha henüz tam olarak olayı bilmiyoruz. Buna daha sonra bakacağız. Şu anda bilmiyorum” diye konuştu.
KUZENİNE TREN ÇARPMIŞ
Diğer yandan mezarlıktaki taziyede bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Ölen Fatma Hülya’nın amcası Mehmet Dobur, ağabeyi İbrahim’e taziyeye geldiğinde ağabey kardeşine sarılarak, “Aynı kaderi paylaştık kardeşim, aynı kaderi” diye ağladı. Ağabeyine sarılan Mehmet Dobur da “Mezar taşı çok zor oluyor ağabey, çok zor oluyor” diye ağladı.
Mehmet Dobur’un kızı 19 yaşındaki Şule Dobur’un, 2008 yılı ekim ayında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi iken Çankırı’da hemzemin geçitten geçmek istediği sırada yük treninin çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.