Siyaset Kazan artık ‘Kahramankazan’

Kazan artık ‘Kahramankazan’

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurul’da, Ankara’nın Kazan ilçesinin adının Kahramankazan olarak değiştirilmesi ve 15 Temmuz’un “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” adı altında tatil ilan edilmesini içeren kanun teklifi yasalaştı.

Kazan artık ‘Kahramankazan’

2. Madde üzerinde verilen ortak önergeyle teklifte 15 Temmuz resmi tatili için kullanılan “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” adı, “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” şeklinde değiştirildi. Teklif üzerinde konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, şunları söyledi: “15 Temmuz akşamı yüzsüz bir darbe girişimine karşı, tanka, uçağa, helikoptere ve silahlara karşı eline bir çakı dahi almadan sadece ve sadece Türk bayraklarıyla ülkenin her yerinde sokağa çıkan insanlar da tarihimize yeni bir kahramanlık, yeni bir destan armağan etmişlerdir. 241 şehit ve bin 536 gazimizin olduğu bu olay, ileride 21. yüzyılda yazılan yeni destan olarak anılacaktır. Çatısı altında görev yaptığımız bu Meclis, alelade bir beton yığını asla olmamıştır. Zafere giden bu kutlu yürüyüşte adı ne olursa olsun herkesin adı Mehmet’tir.”

Türkeş, “Kazan ilçemize ‘Kahramankazan’ adının verilmesi semboliktir ve Kahramankazan’ın şahsında tüm ilçelerimizin, illerimizin cesareti ve kahramanlığı bu vesileyle tescillenecektir” dedi.

Haberin Devamı

Ayakta alkış

Teklifin TBMM Genel Kurulu’nda kabulü sırasında bütün partilerin milletvekilleri izleyici locasına dönerek görüşmelerin başından beri takip eden Kazan heyetini ayakta alkışladı. Kazan heyeti de milletvekillerine alkışlarla karşılık verdi.