Gündem Kazan patlamasında tahliye kararı çıktı

Kazan patlamasında tahliye kararı çıktı

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da 5 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan buhar kazanı patlaması nedeniyle tutuklu bulunan fabrika sahibi Şükrü Demir tahliye edildi.

Kazan patlamasında tahliye kararı çıktı

Patlama, Gürsu ilçesindeki Gökkuşağı iplik boya fabrikasında geçen yıl gerçekleşmiş ve işçiler Sadık Hüceyce, Muhammed Baddih, Samer Hshoum, Yasir Saraç ile fabrika sahibi Demir’in oğlu Yavuz Demir yaşamlarını yitirirken, 16 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Patlamanın ardından gözaltına alınan ve oğlunun cenaze törenine katılmasına izin verilen Demir ile İş Güvenliği Uzmanı Tuğba Tonbaz tutuklandı.

Tonbaz bilirkişi raporu üzerine serbest bırakıldı. “Birden fazla kişinin ölümüne neden olma ve taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan, 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Demir ise, Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Ölen Yasir Saraç’ın ailesi şikayetçi olduklarını söyleyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, savunmanın alınmış olması, suçun taksirli suç olması ve delillerin karartılma ihtimalinin kalmaması nedeniyle sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. l Halil ÖZÇOBAN DHA

Yazarlar