Gündem Kazanhan davasında tahliye olan polise cinayet davası

Kazanhan davasında tahliye olan polise cinayet davası

08.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta evinin önünde özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Nihat Kazanhan davasında ilginç bir gelişme yaşandı.

Kazanhan davasında tahliye olan polise cinayet davası

Daha önce Kazanhan’ı vurduğu iddiasıyla hakkında ’kasten adam öldürmekten’ dava açılan özel harekat polisi H.V., 20 gün tutuklu kaldıktan sonra ifadesini değiştirerek Kazanhan’ın M.N.G. adlı polis tarafından vurulduğunu söyleyince, tahliye edilerek hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Nihat Kazanhan’ın ölümü ile ilgili Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Cizre Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, M.N.G. adlı polisin ’Kasten adam öldürmek’, U.İ., H.V., O.Ç., G.T. adlı polislerin de ’suçu bildirmemek’ten cezalandırılması istendi. İtirazın mahkemece kabul edilmesinden sonra hakkında ’Suçu bildirmemek’ten dava açılan H.V.’nin de ’kasten adam öldürmekten’ yargılanmasına karar verildi. Böylelikle davada, 2 polis ’kasten adam öldürmek’, 3 polis ise ’suçu bildirmemek’ten yargılanacak.

Kazanhan ailesinin Avukatı Filiz Ölmez, ifade değiştirdiği için tahliye edilen özel harekat polisi H.V. için verilen takipsizlik kararına itiraz ederek, yargılamanın sonunda buna mahkeme tarafından karar verilmesini talep etti.