Ankara Kazı Sezonu Pazartesi Açılıyor

Kazı Sezonu Pazartesi Açılıyor

01.04.2017 - 12:58 | Son Güncellenme:

.

Kazı Sezonu Pazartesi Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla 31 Ekim’den bu yana kapalı olan kazı sezonu, baharın gelmesiyle birlikte 3 Nisan Pazartesi günü yeniden açılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, acil durumlar ve arızalar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonunun, Başkent’te kaldırım ve yolların, altyapı kuruluşlarının çalışmaları nedeniyle defalarca kazılıp kapatılmasını önlemek için AYKOME Genel Kurulu kararıyla belli bir takvime bağlandığını söyledi. Altyapı hizmeti veren kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenen AYKOME Genel Kurulu’nda, altyapı çalışmalarının koordineli şekilde yapıldığını belirten Vedat Üçpınar, “Sezonun 3 Nisan Pazartesi günü başlamasıyla birlikte, altyapı yatırım ve yenileme çalışması yapmak isteyen kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kişiler, gerekli şartları sağladıkları takdirde AYKOME’nin denetiminde çalışmalarına başlayabilecekler” dedi.
Üçpınar, kazı sezonunda karşılaşılan uygunsuzluklar ve yanlışların, ALO 153 Mavi Masa hattına bildirilmesini istedi. AYKOME Genel Kurulu; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, ASKİ Genel Müdürlüğü, EGO Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Türk Telekomünikasyon A.Ş, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ), Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşları ile 25 metropol ilçe temsilcisinden oluşuyor.