Osmaniye Kazım Karabekir'in kızını duygulandıran açılış

Kazım Karabekir'in kızını duygulandıran açılış

16.11.2014 - 10:40 | Son Güncellenme:

Kurtuluş Savaşı’nın önde gelen kahramanlarından Kazım Karabekir’in ismi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir caddeye verildi. Cadde, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran’ın da katıldığı törenle açıldı.

Kazım Karabekirin kızını duygulandıran açılış

Kurtuluş Savaşı’nın önde gelen kahramanlarından Kazım Karabekir’in ismi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir caddeye verildi. Cadde, Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran’ın da katıldığı törenle açıldı.
Kadirli Belediye Meclisi kararıyla Kazım Karabekir’in ismi Kadirli ilçesinde bir caddeye verildi. Cadde girişindeki boş alana da Karabekir Paşanın isminin yazıldığı bir büst yapıldı. Caddenin açılış törenine Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran da katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, “Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Kazım Karabekir’in görüyoruz ki ismine karşı bir saldırı var. Bazı yerlerde ismi silinmeye çalışıyor. Bizde bu kahraman ismi Kadirli ilçemizde yaşatalım diye meclis kararıyla ilçemizde bir caddeye verdik. Törenimize bizi kırmayıp katılan Karabekir Paşanın kızı Timsal Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran da, İstiklal Savaşı’nda görevde bulunan babasının yabancılardan kurtardığı il ve ilçelerdeki isminin silinmek istendiğini söyledi. Törende duygulu anlar yaşayan Yıldıran, babasının adının yaşatılması adına alınan karar ile adının caddeye verilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, "Babamın adının yaşatılması adına çok güzel ve anlamlı bir hizmet yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her Türk evladı gibi Türk Cumhuriyeti’ne hizmet etmek borcumuzdur, görevimizdir, ibadetimizdir" dedi.
Törene, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mustafa Erkal, Azerbaycan Aydınlar Derneği Başkanı Vügor Gadirov, bazı sivil toplum örgütü başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.