Karabük Kbü'de Yabancı Öğrenci Sayısı 4 Bine Yaklaştı

Kbü'de Yabancı Öğrenci Sayısı 4 Bine Yaklaştı

11.12.2017 - 20:29 | Son Güncellenme:

.

Kbüde Yabancı Öğrenci Sayısı 4 Bine Yaklaştı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, üniversitede uluslararası öğrenci sayısının 4 bine yaklaştığını bildirdi.

Haberin Devamı

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, KBÜ'nün 10 yıllık bir maziye sahip olunmasına rağmen uluslararası anlamda çok ciddi adımlar atıldığını söyledi.

Genç bir üniversite olarak, Türkiye'de neredeyse herkesin adlarını ezbere bildiği gelenek sahibi üniversiteler arasına girmek ve uluslararası öğrenciler için cazibe merkezi haline gelme vizyonuyla hareket ettiklerini ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Farklı ülkelerden öğrencileri üniversitemiz bünyesinde açılan fakülte ve bölümlerde yetiştirmeyi ve kendi ülkelerine kalifiye biçimde göndermeyi amaçlıyoruz. Bu alanda kendimizi geliştirmek için farklı çalışmalar ve gayretler içerisindeyiz. Farklı ülkelere seyahat ediyor ve bu ülkelerle ikili ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve yine bu ülkelerdeki gerek bakanlıklar gerekse üniversiteler ile çeşitli protokoller imzalamayı amaç ediniyoruz."

Haberin Devamı

Polat, bu vizyonla 2017 yılında bin 700 yeni uluslararası öğrencinin üniversiteye kaydının yapıldığını dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bu kayıtlarla uluslararası öğrenci sayımız 3 bin 580'in üzerinde oldu. Uluslararası öğrencilerimizin ülke çeşitliliği ise 50'nin üzerindedir. Uluslararası öğrencilerimizin mevcudu ağırlıklı olarak Suriyeli öğrencilerimizden oluşmaktadır, toplamda bin 220'nin üzerinde Suriyeli öğrencimiz mevcut."