Karabük KBÜ KARADENİZ BÖLGESİ’NİN TEK TOEFL IBT SINAV MERKEZİ OLDU

KBÜ KARADENİZ BÖLGESİ’NİN TEK TOEFL IBT SINAV MERKEZİ OLDU

25.07.2014 - 15:19 | Son Güncellenme:

.

KBÜ  KARADENİZ BÖLGESİ’NİN TEK TOEFL IBT SINAV MERKEZİ OLDU

Karabük Üniversitesi yenilikçi ve dünya standartlarında eğitim anlayışı doğrultusunda yine bir ilke daha imza atarak Karadeniz Bölgesi’nde alternatifsiz tek ETS TOEFL IBT Sınav Merkezi olarak çok yakında hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.
Karabük Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ETS TOEFL IBT Sınav Merkezinin Üniversitelerine ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.
Uysal, Türkiye'de sadece 15 ilde bulunun ETS TOEFL IBT Sınav Merkezlerinden bölgeye en yakının ise Ankara'da bulunduğunu söyleyerek, “Üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan bu sınav merkezi sayesinde, Ankara'ya gitmeye gerek kalmadan, hem ilimizden hem de çevre illerden sınava girmek isteyenler artık bu sınava Karabük’te, Karabük Üniversitesi’nde girebileceklerdir. Bilindiği gibi, 130'dan fazla ülkede bulunan 9,000'den fazla kolej, üniversite ve kurum kabul konusunda karar vermek için TOEFL puanlarına güvenmektedir. Ülkemizde de bütün prestijli devlet ve vakıf üniversiteleriyle birlikte, bankalar, devlet daireleri, büyük kurumsal firmalar dahil olmak üzere TOEFL IBT Sınavı İngilizce ölçme konusunda artık birincil tercih olmaya başlamıştır. Bizler de ETS TOEFL IBT Sınav Merkezlerini Üniversitemiz bünyesinde açarak Karadeniz Bölgesinde bir ilke imza atarken aynı zamanda da bu bölgelerde yaşayıp sınava girmek isteyenler için hem de Üniversitemiz öğrencileri için de iyi bir alternatif oluşturduğumuzu düşünüyorum.” dedi.