Karabük Kbü Teknokent Yönetici Anonim Şirketi İçin İmza Töreni

Kbü Teknokent Yönetici Anonim Şirketi İçin İmza Töreni

17.07.2018 - 19:24 | Son Güncellenme:

.

Kbü Teknokent Yönetici Anonim Şirketi İçin İmza Töreni

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Yönetici Anonim Şirketi imza töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

KBÜ, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Karabük İl Özel İdaresi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile kentte bulunan 11 sanayi kuruluşunun ortaklığıyla kurulan Teknokent Yönetici Anonim Şirketi, üniversiteyle sanayi işbirliğinin sağlanması ve ülke sanayisinin uluslararası alanda daha fazla rekabet etmesini amaçlıyor.

KBÜ Senato Odası'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, birçok insanın patentler aldığına, çok önemli gelişmelere imza attığına hep beraber tanık olacaklarını söyledi.

Sanayide olduğu gibi üniversitede de düzey atlanması gerektiğini ifade eden Çeber, "Karabük'te Teknokent'in kurulması çok güzel bir adım. Bu adımın atılmasında ve bu süreçte çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada konuştuğumuz konuların birkaç yıl sonra adım adım gerçekleştiğini göreceğiz. Mezunlarımızdan, hocalarımızdan ve dışarıdan gelenlerden birçok insanın patentler aldığına, çok önemli gelişmelere imza attığına hep beraber tanık olacağız. Ayrıca bugün kurulan bu şirketin KARDEMİR'e, ilimize ve ticaretimize çok faydası olacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da Teknokent'in Karabük'e çok önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Özellikle demir çeliğin kalbi olan Karabük'te Teknokent'in olmamasının düşünülemez olduğunu aktaran Polat, şunları kaydetti:

"Karabük Üniversitesi olarak 2023 vizyonu çerçevesinde dünyada ilk bin üniversite arasına girme hedefimiz var. Dünya listelerine girebilmemiz için patentler, araştırmalar çok büyük önem kazanıyor. Bu alanda da hep birlikte bunu başaracağız."

Törene, Çeber ve Polat'ın yanı sıra, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier, KARDEMİR Genel Müdürü Ercüment Ünal ve şirkette ortaklığı bulunan sanayi kuruluşu temsilcileri katıldı.