Ekonomi ‘KDV, stopaj indirilsin istihdamı artıralım’

‘KDV, stopaj indirilsin istihdamı artıralım’

26.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, markaların 2019’a verimlilik temelinde yatırım ve büyüme hedefi ile başladığını ancak kiralamalarda karşılaştıkları olumsuzluklar nedeniyle adım atmakta zorlandıklarını söyledi.

‘KDV, stopaj indirilsin istihdamı artıralım’

Öncel, devletin, AVM yönetimlerinin ve mağaza sahiplerinin markaların önünün açması halinde yılsonuna kadar mevcut istihdamlarını yüzde 10 artırıp en az 40 bin genci iş sahibi yapabileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Tazminatsız çıkış

BMD Gençlik Zirvesi’nin açılışında konuşan Öncel, yeni kontratların ilk yıl için ciro kirası üzerinden yapılmasını, süre sonunda taraflara tazminatsız fesih hakkı verilmesini istediklerini de vurgulayarak, “Devletten de mağaza kiralamalarında KDV’yi ve stopaj oranını yüzde 8’e indirmesini, ayrıca Borçlar Kanunu’nda yapılacak düzenleme ile tazminatsız erken çıkış tartışmasına kesin çözüm bulunmasını bekliyoruz. Taleplerimizin karşılanması halinde AVM’lerdeki ve caddelerdeki binlerce boş mağazayı markalarımız hızla doldurur. Böylece 400 bin civarındaki istihdamımızı yüzde 10 artırıp en az 40 bin gencimizi iş sahibi yapabiliriz” dedi.

Gençler için fırsat

Sinan Öncel, organize perakende sektörünün üniversite öğrencileri için de önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Markaların sezon geçişlerinde ilave iş gücüne ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Öncel, “Bu ihtiyacı, üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlamak ve boş zamanlarını değerlendirip harçlıklarını kazanabilecekleri bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Markalarımızdan gelen yoğun talep üzerine bir çalışma yapıyoruz. Tamamlanınca taraflarla paylaşacağız” dedi.