Ankara Keçiören 15 Temmuz Demokrasi Nöbetine Başladı

Keçiören 15 Temmuz Demokrasi Nöbetine Başladı

12.07.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

.

Keçiören 15 Temmuz Demokrasi Nöbetine Başladı

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşlar ile birlikte demokrasi nöbeti başlattı. Beş gün sürecek demokrasi nöbeti 16 Temmuz sabahı sona erecek.
Demokrasi nöbeti Keçiören Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’nde inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın önünde başlatıldı. Anıtın etrafında demokrasi nöbeti için çadırlar kurulurken, Keçiörenli esnaf da nöbete katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. İlk demokrasi nöbetine Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra, 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ve 15 Temmuz gazileri, AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ellerinde salladıkları Türk bayrakları ile alanı kırmızı-beyaza boyadılar. Gecede 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşananları anlatan bir sinevizyon gösterisi yapılırken, FETÖ’cü teröristlerin saldırısı sonucunda verilen 249 şehit için dualar da edildi.

Keçiören’in duruşundan gurur duydum
Demokrasi nöbetini düzenleyen Başkan Mustafa Ak’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aydın Ünal, “O gün bir diriliş gerçekleştirdik. Bugün hain FETÖ’cülerin mahkemeleri devam ediyor. Bugün mahkemelerde görüyoruz ki, bizleri ve şehit ailelerini tahrik etmek için gülüyorlar. Ama bugün sonuçlanan bir davada FETÖ’cü hain bir yarbay 4 kez müebbet cezası aldı. Diğerleri 249 müebbet ile yargılanıyorlar. Biz de idam cezasının gelmesini istiyoruz. TBMM üzerine düşeni inşallah yapacaktır. Bu müebbet kararları hainlerin yüzlerine okunduğu zaman bakalım gülebilecekler mi?” dedi. FETÖ’cü alçaklara bu ülkede yer olmadığını vurgulayan Ünal, “Şehit annelerimiz başları dik ve gururlu olarak geziyorlar. FETÖ’cülerin anneleri ise keşke bunları doğurmasaydım diyorlar. ABD ve Avrupa darbenin başarılı olmasını istedi. O gece Keçiören’in duruşundan gurur duydum. Düşmanı Keçiören’e sokmadılar, aynı zamanda bütün çatışma bölgelerine gittiler. O gece Ankara’dan da gurur duydum. Hainlere karşı tek yürek olup Ankara’yı işgal etmelerine fırsat vermediler” diye konuştu. Ünal, darbe girişiminin sadece AK Parti’ye ve MHP’ye yönelik olmadığına dikkat çekerek, “CHP, HDP ve Saadet Partisi’ne oy verenlere de yapıldı. O yüzden düzenlenen bu törenler sadece AK Parti’nin değil, bütün milletimizin bayramıdır. Allah’ın izniyle bu ülke ayakta durdukça kıyamete kadar 15 Temmuz’u
unutmayacağız, unutturmayacağız, bu törenleri yapacağız” mesajını verdi.

15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız
Başkan Mustafa Ak ise, Keçiören Belediyesi’nin 15 Temmuz’u anma etkinliklerinin 16 Temmuz’a kadar süreceğini belirterek, “Etkinliklerimizi ‘Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ sloganıyla başlattık. Sloganımızda da belirttiğimiz gibi 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, o gün yaşananları unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’u gelecek nesillerimize aktarmak ve unutturmamak için 15 Temmuz Şehitler Anıtımızı inşa ettik. Sizlerle birlikte her gece şehitlerimize dua edip, Kur’an okuyacağız. O gün yaşanılan duyguları burada tekrar yaşayacağız” dedi. 15 Temmuz’un iki önemli sonucu olduğuna işaret eden Başkan Ak, “Milletimizin iradesine, seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan demokrasimiz için yüzkarası bir geceydi. Aynı zamanda milletimiz tıpkı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi bir kahramanlık destanı yazdı ve milletimizle birlikte zaferle sonuçlanan bir sabaha ulaştık. Vatanı, milleti, dini için tankların, helikopterlerin, bombaların altına kendini atan kahramanlarımız oldu. Keçiören’e hiç tank girmedi, bomba düşmedi ve çatışma olmadı, ama buna rağmen en fazla şehit veren ilçe Keçiören oldu. O gece 27 şehit verdik ve 236 gazimiz var. Bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. O gün evinde oturmayıp sokağa çıkan herkes bizim için kahramandır” ifadelerini kullandı.

Şehitler anıtımızı açıyoruz
Aynı zamanda 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları yeniden hatırlamak için fotoğraf sergisinin açılışını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafımıza yapmış oldukları ikramlar için bütün Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitler Anıtımızın resmi açılışını da 15 Temmuz’un yıl dönümünde Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Anıtımız ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesini simgeliyor. Aynı zamanda Keçiörenli şehitlerimizin resimleri de anıtta yer alıyor. Anıtımızın yanında bulunan panoda da tüm şehitlerimizin isimleri bulunuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Hala tedavisi süren gazilerimize acil şifalar diliyorum. Burada bulunan şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize de teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz Peygamberimize (S.A.V) komşu oldular, onun gururunu ve şanını yaşıyorlar.”
Konuşmaların ardından protokol heyeti 15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Protokol heyeti daha sonra Şehitler Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.