Ankara Keçiören Belediyesi Çevre İçin Londra'da

Keçiören Belediyesi Çevre İçin Londra'da

31.10.2017 - 09:18 | Son Güncellenme:

.

Keçiören Belediyesi Çevre İçin Londrada

Çevre konusunda özenli ve hassas çalışmalarıyla takdirleri toplayan Keçiören Belediyesi, “HOPE Projesi”nin açılış toplantısına katıldı.
Çevre ve plastik kullanımına dair yenilikçi uygulamalar ve farkındalık artırmak üzere geliştirilen İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Stratejik Ortaklığı HOPE (Hands on Plastic Environment) Projesi’nin açılış toplantısı koordinatör kuruluş Pro Art & Co’nın ev sahipliğinde Londra’da yapıldı.
Avrupa Birliği’nden sağlanan hibe desteği ile Ekim 2017 tarihinde başlayan “HOPE Projesi” Slovakya, İngiltere, Romanya, Türkiye ve Bulgaristan iş birliğinde gerçekleşecek ve 14 ay sürecek bir dizi faaliyet programını kapsıyor. Bu çerçevede proje ortaklarıyla birlikte ilk çalışma ziyareti Londra’da geri dönüşüm tesislerine yapıldı. Ardından, Avrupa Komisyonu Londra Temsilciliğinde projenin uygulamaya yönelik düzenlemeleri değerlendirilerek, plastik kullanımına dair bazı yenilikçi uygulamaların yerel ortakların faaliyetlerine entegre edilmesi ve yerel düzeyde daha fazla bilinç kazandırılması ve yeni personelin eğitimi konularında sunum ve görüşmeler gerçekleştirildi.
Çocukların da çevreyi koruma sorumluluğu üstlenmesi için Çevre Çiçekleri Projesiyle Türkiye’nin en büyük çevre hareketine sahip olduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çevre konusundaki yenilikçi çalışmaların takipçisi olduklarının altını çizdi.