Ankara KEÇİÖREN BELEDİYESİ SİLOPİ’YE YARDIM TIR’I GÖNDERDİ

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SİLOPİ’YE YARDIM TIR’I GÖNDERDİ

12.02.2016 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SİLOPİ’YE YARDIM TIR’I GÖNDERDİ

Bugüne kadar birçok bölgeye yardım gönderen Keçiören Belediyesi, bu kez Güneydoğu’da yaşanan terör olayları nedeniyle zor günler geçiren bölge halkının yaralarını sarmak amacıyla Şırnak’ın Silopi ilçesine yardım TIR’ı gönderdi.
Belediye hizmet binası önünde yapılan törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, AK Parti milletvekilleri, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak bölge halkına yardım etmek amacıyla çalışmalar başlattıklarını belirten Selçuk Özdağ, Silopi, Cizre ve Sur’da uygulanan sokağa çıkma yasağını hatırlatarak, Sur’da 24 bin kişinin, toplamda ise Cizre ve Silopi dahil olmak üzere 100 bine yakın kişinin başka yerlere taşındığını kaydetti. PKK terör örgütünün zulmünden dolayı evini terk eden ailelerin nereye taşınırlarsa taşınsın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına, kaymakamlıklara, valiliklere müracaat ettikleri takdirde bin lira kira yardımı alacaklarını söyleyen Özdağ, "Aynı zamanda yiyecek yardımları da devam ediyor. Bizler de AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler olarak 8 ilimizi görevlendirdik ve TIR’larla buralara yiyecekler gönderiyoruz" şeklinde konuştu.
"ŞU ANA KADAR 18 TIR GÖNDERDİK"
Bölge halkının ihtiyaçlarını tespit etmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Battaniyeye, havluya, kuru bakliyata, mutfak malzemelerine, elektrikli sobaya, çocuk mamasına, çocuk bezine, küçük de olsa hediyelere ihtiyaçları var bu insanların. Biz burada ilçe teşkilatlarımızla illerimizle görüşerek şu ana kadar 18 TIR gönderdik. Emniyet güçlerimiz de orada PKK’ya karşı ciddi bir mücadele veriyor Cizre’de, Silopi’de, Sur’da. Biz onlara da küçük bir hediye göndermek istedik. İhtiyaçları yok ama en azından hatırlanmak güzel şeydir. En azından vatanımız için ölenler, vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşımız için canlarını verenler, egemenliğimiz için canlarını verenlere, yaralananlara bir küçük hediye gönderelim istedik. Bugün Keçiören’den giden hediye de Silopi’ye gidecek. Emniyet mensuplarımızın ailelerine küçük bir hediye, onlar inşallah bizim azımızı çok kabul etsinler. Herhangi bir ihtiyaçları yok ama hatırlanmak adına bunu yapmak istedik.”
"KAHRAMANLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Başkan Mustafa Ak ise, Keçiören’den Silopi’ye bir yardım TIR’ını daha gönderdikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "Güneydoğu’da terörle mücadele yoğun bir şekilde devam ediyor. Silopi’de terör nedeniyle mağdur olan halka ve güvenlik güçlerimize hediye paketleri hazırladık. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan aldığımız talimat doğrultusunda yardımlarımızı Silopi’ye gönderiyoruz" dedi.
Keçiören’den toplanan yardımları ihtiyaç duyulan her bölgeye göndermeye devam ettiklerini hatırlatan Başkan Ak, "Silopi’de de teröre karşı kahramanca mücadele eden kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu, bir nebze de olsa bütün milletimizin hem dualarıyla hem de gönülleriyle birlikte olduklarını, bu mücadelenin milletin mücadelesi olduğunu göstermek adına hediye gönderiyoruz. Tabii ki bunun yanında oradaki mağdur halkla alakalı da yardım çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Devletimiz her türlü imkanını seferber etmiş durumda. Orada terörden dolayı mağdur olan ailelere destek olup, yardımlar gönderiliyor" diye konuştu.
Suriye ve Irak’tan gelerek ülkemize sığınan mazlum ve mağdurlara da her türlü yardımı yaptıklarını belirten Başkan Ak, "Keçiören’den toplanan bu yardımların Silopi’ye ulaşması bizim için çok önemlidir. Terörden zarar gören oradaki kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Yardım tırımızla birlikte selamlarımızı ve gönüllerimizi de kardeşlerimize gönderiyoruz" dedi.
Yardım TIR’ının uğurlanmasının ardından Başkan Ak, Selçuk Özdağ’a Çanakkale Savaşı’nı savaşanların dilinden anlatan "Çanakkale" ve Keçiören’de bugüne kadar yapılan hizmetlerin tanıtıldığı "Altı Altın Yıl" kitaplarını hediye etti.