Ankara KEÇİÖREN BELEDİYESİNDEN GÖNÜLLÜLÜK AKADEMİSİ

KEÇİÖREN BELEDİYESİNDEN GÖNÜLLÜLÜK AKADEMİSİ

31.01.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

.

KEÇİÖREN BELEDİYESİNDEN GÖNÜLLÜLÜK AKADEMİSİ

Keçiören Belediyesi, Gönüllü Akademisi çatısı altında gönüllülük kavramının Keçiören’de yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını hedefliyor.
Keçiören Belediyesi, Yeni Yıl Gönüllülük Yılı Olsun sloganıyla başlatılan seferberlik sayesinde, gönüllülük kavramının Keçiören’de yaygınlaştırılması ve süreklilik kazanmasını hedefliyor. 7’den 70’e bütün vatandaşları Gönüllü Akademisi’ne katılmaya davet eden Keçiören Belediyesi, Gönüllü Akademisi çatısı altında samimiyet ve kararlılıkla harmanlanmış gönüllere, imkanlar dahilinde verimli olmaları ve toplumsal yaşamın her alanında sorumluluk almaları, toplumsal sorunları analiz ederek sistematik katılım sağlamaları için rehberlik ediliyor.
Gönüllü Akademisi’nin üye sayısının 500 olduğunu, ancak bu sayının artmasını hatta tüm bireylerin birer gönüllü olmasını dilediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gönüllülerimizin sorumlulukları da görev alanları da büyük. Biz, acıların ve kaygıların paylaşıldıkça azalacağını, yardımlaşma ve dayanışma ile güçlüklerin aşılacağını, toplumun birliktelikle büyüyeceğini biliyor, bu anlayışta olanları Gönüllü Akademisi’ne bekliyoruz” mesajını verdi. Globalleşen dünyanın hızına ayak uydururken insani değerleri de yaşatmak için özellikle yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve nihayetinde her bir bireye büyük görev düştüğünü vurgulayan Başkan Ak, “Biz, belediye olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirirken toplum kalkınmasında gönüllü kuruluşların ve sivil inisiyatifin gücünü de yadsımıyoruz. Hatta daha etkin ve iyi sonuçlar almak için bu iki gücün koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmalarının verimli neticeler doğuracağına inanıyoruz” dedi.