Ankara Keçiören'de Sosyal Girişimciler Buluşması

Keçiören'de Sosyal Girişimciler Buluşması

27.05.2017 - 10:31 | Son Güncellenme:

.

Keçiörende Sosyal Girişimciler Buluşması

Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde City of Sacramento Ekonomi Kalkınma Departmanı ve American Council Professional Fellow Programı kapsamında engelli ve mültecilere yönelik Ankara’daki sosyal girişimcilik çalışmalarını değerlendirmek üzere yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.
Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve finansal destek sağlanan proje toplantısında; artan kentsel sorunlar, sosyal ve ekonomik kalkınma üzerinde etkili olan finansal destek programlarıyla ilgili deneyim paylaşımı yapıldı. Engelli ve mültecilere yönelik sosyal girişimcilik konusunda çalışmaların desteklenmesi gerekliliğinin vurgulandığı toplantıda, ayrıca mülteci ve engelliler için verilen yerel hizmetlerle ilgili iyi uygulama ve politikalar üzerinde durulurken, kısa ve uzun vadeli kurumsal iş birliklerinin artması ve katma değeri yüksek çalışmalara yer verilmesi gerekliliği vurgulandı.
Suriye Krizine yönelik Bölgesel Sığınmacı ve Direnç Planı (3RP) hakkında bilgi veren Birleşmiş Milletler Gönüllü Koordinatörü Monica Prisacariu, 3RP’nin farklı sektörler için güncel strateji, fırsat ve zorlukları tartışmada etkin rol üstlendiğinin altını çizdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da Keçiören’de yaşayan göçmenlerin kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek, "Göçmen Merkezimizle onlara hukuki destek, sağlık, eğitim, mesleki ve sosyal yardım konularında destek oluyoruz. Sosyal fayda ve ortak hedefler için sivil toplum, kamu ve özel sektör arası iş birliğinin mutlaka artması gerekli" ifadelerinde bulundu.
Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Proje Yöneticisi Yelda Ahmetoğlu’nun koordinatörlüğünde yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Ankara Kalkınma Ajansı, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Uluslararası Çalışma Derneği, Keçiören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Keçiören Gençlik Merkezi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Building Bridges for Refugees ve Saygı Eğitim Kurumları temsilcileri katıldı.