Ekonomi Keçiören metrosu bitti bitiyor!

Keçiören metrosu bitti bitiyor!

07.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘aşk’ mesajıyla gündeme taşıdığı Keçiören metrosunda çalışmaların 3 vardiya sürdüğünü, yıl sonunda açılışın yapılacağını bildirdi

Keçiören metrosu bitti bitiyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın bundan üç gün önce yaptığı konuşmadaki “Bir gencin bana gönderdiği Tweet mesajında yazıyordu, ‘aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin’. Bu güzel gençlerimize kötü bir haberim var, sizin aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören metrosu bitiyor” sözleriyle gündeme taşıdığı metro hattının açılışının bu yıl sonunda yapılması planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören metro hattının yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi. Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı süren hat 9.2 kilometre uzunluğunda. Hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören’den Ankara’nın merkezine saatte ortalama 50 bin, günde 700-800 bin yolcu seyahat edebilecek.

3 vardiyalık çalışma
Keçiören hattını kısa sürede hizmete açmak amacıyla 3 vardiya çalışıldığına dikkati çeken Arslan, Batıkent ile Keçiören metro hatlarını birbirine bağlayacak hat kesiminin yapımı amacıyla 16 Nisan’da AKM-Akköprü hattının kapatıldığını hatırlatarak, “Bu çalışmalar nedeniyle AKM’den Akköprü’ye vatandaşımız otobüs aktarması ile geçmek zorunda kalıyordu. Bu çileyi bir an önce bitirmek amacıyla 16 Haziran’da tamamlanması planlanan inşa işlerini 3 vardiya halinde süren çalışmalarımızla 37 günde tamamladık. Böylece AKM-Akköprü metro istasyonunu 24 Mayıs’ta açmış olduk” diye konuştu.
Arslan, Keçiören’in Ankara’nın en büyük ilçesi olduğunu ve bu nedenle günün her saatinde trafik çilesine maruz kalındığını anlatarak, özellikle Fatih Köprüsü üzerinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle tüm Ankaralıların en büyük beklentisinin, bu metro hattının bir an önce hizmete girmesi olduğunu söyledi.

Projenin tamamlanıp hattın hizmete alınması için gerekli tedbirlerin gözden geçirildiğini belirten Arslan, hattın Keçiören’de Gazino istasyonundan başlayıp, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Keçiören Belediyesi, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ, Atatürk Kültür Merkezi’ne ve burada mevcut metrolara bağlandığını ifade etti.

Arslan ayrıca, “Şu anda metroların birbiriyle uyum içinde çalışmasını sağlayacak sinyal sistemi ve elektro mekanik işlerini yapıyoruz. Sinyalizasyon sistem kurulumlarının yüzde 81’ini tamamladık. İnanıyorum ki bu yılın sonunda milyonlarca Ankaralının beklediği bu hattı hizmete alarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız” görüşünü paylaştı.

Haberin Devamı

Yatırım çıkarması!

Eskişehir, Konya, Ankara ve İstanbul hatlarından sonra devam eden diğer hatları da bir bir devreye alarak karayollarının şehirlerarası toplu taşıma yükünü azaltmış olacaklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Marmaray, Egeray gibi şehir içi demiryolu hatlarının yanı sıra yeni metro hatlarını da devreye alarak büyükşehirlerde keşmekeşe dönen şehir içi ulaşım çilesine de artık bir son vermek istiyoruz. Bizim asıl gayemiz, Türkiye’mizde sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlandığı, konforlu yolculuklara olanak sağlayan ulaşım şebekeleri kurmak. Bu kapsamda da özellikle kent içi raylı sistemlerin geliştirilmesinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bakanlığımızın Ankara’da uzun yıllar beklenen metro hatlarını devralmasının altında da bu önem yatmaktadır.”