Tiramisu, birçok kişinin sevdiği ve farklı çeşitlerde yapılan kahve aromalı bir tatlıdır. Tiramisunun bu sefer kedidilli tarifini sizinle paylaştık. Gerçek tiramisu tarifinde mascarpone peyniri bulunur ancak onun yerine labnede kullanabilirsiniz. Şekerli ve kahveli su ile ıslatılan kedillerini mascarpone peyniri yumuşatarak, ortaya eşsiz bir lezzet çıkıyor. İşte kedidilli tiramisu tarifi... 

Malzemeler:

-1 paket kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:

-1 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-2 tatlı kaşığıkahve

Kreması için:

-1 adet yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı un
-1/2 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-200 gram mascarpone peyniri (ya da labne peyniri)

Üzeri için:

-2 yemek kaşığı kakao

Kedidilli tiramisu nasıl yapılır

-Tiramisunun kremasını hazırlayarak işe başlayın. Orta boy bir tencereye unu, yumurtanın sarısını, şekeri, vanilyayı koyun.

-Üzerine sütü azar azar ekleyin ve karıştırın.

-Kıvamı iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.

-Kıvam aldığında ocaktan alın. İçerisine mascarpone peyniri ilave edin ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.

-Tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha bu şekilde pişirin. Altını kapatarak soğumaya bırakın.

-Bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. 40×40 ebatlarındaki tepsiye, tepsiyi kaplayacak şekilde bisküvileri dizin.

-Bisküvilerin üzerine hazırladığımız karışımı azar azar kaşık ile dökün ya da bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın ve tepsiye dizin.

-Kremanın yarısını tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın.

-Islatılmış bisküvilerin geriye kalanından bir kat daha çıkın. Üzerini kremanın geriye kalanıyla iyice kaplayın.

-Buzdolabından en az 4 saat bekletin. Servis etmeden önce tiramisunun üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.

Püf noktası: Tiramisunuzu bir gece dolapta bekletmeyi ihmal etmeyin. Tadı daha güzel ve yumuşak olacaktır.

 

Afiyet olsun.