Gündem Kefir tam bir şifa kaynağı

Kefir tam bir şifa kaynağı

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Protein, vitamin ve mineral deposu olan kefir birçok faydayı içinde barındırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, “Yetişkinler her gün 1-2 su bardağı kefir içebilir” diyor

Kefir tam bir şifa kaynağı

Acıbadem International Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş’e göre 1 bardağı ortalama 100 kalori olan kefir, protein başta olmak üzere, kalsiyum, fosfor, magnezyum, selenyum, A, E, B1, B12 vitamini ve bağırsak florasını düzenleyen birçok yararlı mikroorganizma içeriyor.

Haberin Devamı

Kefir tam bir şifa kaynağı
2 yaşından sonra

Güneş “Protein, vitamin ve mineral deposu kefir tam bir şifa kaynağı. Bilinen bir zararı olmamakla birlikte mikroorganizma içeriğinin yüksek olmasından dolayı 2 yaş öncesinde kullanmamakta fayda vardır. Yetişkinler günlük olarak 1-2 su bardağı içebilir. 2 yaş sonrası çocuklarda günlük 1 çay bardağı kefirle başlanıp yavaş yavaş artırılmalıdır” diyor.

İşte Güneş’in öne çıkardığı kefirin 8 faydası;

Bağışıklığı kuvvetlendiriyor: İçeriğindeki betakaroten vücutta oluşan toksin maddelerin üremesini durdurarak bağışıklık sistemini zayıflatan mikroorganizmaları yok ediyor.

Mide ülserini önlemede etkili: Mide ülserine neden olan ‘helicobakter pilori’ isimli bakterinin öldürülmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Sindirimi kolaylaştırıyor: Yararlı mikroorganizmalar, bağırsaklarda zararlı mikroorganizmaların oluşmasının ve çoğalmasının önüne geçerek bağırsak florasını düzenliyor. Besinlerin sindirilmesine ve emilmesine katkıda bulunuyor.

Kemikleri güçlendiriyor: Yüksek oranda içerdiği kalsiyumla kemiklerin gelişmesini sağlayan kefir, büyüme dönemindeki çocukların ve yaşlıların artan kalsiyum ihtiyacını karşılayabiliyor. 2 su bardağı kefir günlük kalsiyum ihtiyacının ortalama yüzde 60’nı sağlıyor.

Kefir tam bir şifa kaynağı

Hücreleri yeniliyor: E vitamini ve selenyumdan zengin olan kefir güçlü bir antioksidan. Hücre yıkımına sebep olan toksin maddelerin oluşumunu ve çoğalmasını engelleyerek hücre yenilenmesine katkı sağlıyor.

Kan şekerini dengeliyor: Kefir gibi probiyotikler protein ve yağların kolay sindirilmesini sağlıyor. Glisemik indeksi düşük olan kefir midede uzun süre kalarak tokluk hissi veriyor ve kan şekerinin de daha yavaş yükselmesini sağlıyor.

Mide gazını azaltıyor: Laktik asit fermantasyonu sayesinde sindirimi kolaylaştırarak, midedeki gazı azaltıyor.

Depresyondan koruyor: Triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriği sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etki gösteriyor.