Kahvaltıların, beş çaylarının, altın günlerinin vazgeçilmezleri, birbirinden ilginç kek tariflerini haberimizde derledik…

Kek tariflerinin püf noktası

Bütün kek tariflerinin ortak püf noktası ilk 20 dakika fırının kapağını açmamanızdır. Piştiğini kontrol etmek için kesinlikle bıçak ya da çatal sokmayın. Kürdanı keke soktuğunuzda ıslak değilse kekinizi fırından alın ve soğumaya bırakın. 

Birbirinden lezzetli ve pratik diğer kek tarifleri için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

Havuçlu tarçınlı kek

Havuçlu tarçınlı kek tarifi

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı ceviz içi 
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Havuçlu tarifli kek nasıl yapılır?

Derin bir kapta 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekerini iyice çırpın. Şeker mutlaka erisin.  1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvıyağı ilave edin. Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. 

Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle karıştırın. Kekinizin akışkan bir kıvamda olması gerekiyor.

Kek kalıbınızın tabanını margarin ile yağlayarak kekinizin yapışmasını önleyin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Zebra kek tarifi

Zebra kek malzemeleri

3 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 tatlı kaşığı kakao

Zebra kek nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla yüksek devirde eriyene kadar karıştırın. Süt ve zeytinyağını ilave edip karıştırma işlemini sürdürün. 

Rendelenmiş kabukları, elenmiş un ve kabartma tozunu katın. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırdığınız kek hamurunu iki eşit parçaya bölün. Ayırdığınız kekin bir kısmına kakao katıp kakaolu bir hamur elde edin.
 
Zeytinyağı ile kek kalıbını yağlayın ve ilk kata bir kepçe yardımıyla sade kek hamurundan koyun ardından kakaolu kek hamurunu ekleyin. İki kek hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın. 

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Ters çevirerek çıkardığınız kekinizin üzerine Hindistan cevizi dökerek servis edebilirisiniz. Afiyet olsun. 

Olmazsa olmaz sade kek tarifi

Çay, kahve, soğuk içecek bütün meşrubatlarla birebir giden, kahvaltı da bile tüketebileceğiniz sade kek tarifi… 

Sade kek tarifi

Sade kek malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sade kek nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla krema haline getirene kadar çırpın. Süt ve zeytinyağını ekledikten sonra çırpmaya devam edin. 

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Malzemeleri karıştırmaya devam edin. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine dilerseniz reçel vişne reçeli dökerek servis edin. Afiyet olsun. 

PembeNar Özel